Ποδηματά: Σε βάρος της χώρας η συζήτηση για «κούρεμα» του χρέους

«Η διαρκώς ανακυκλούμενη δημόσια συζήτηση για κούρεμα του ελληνικού χρέους κουρεύει την αξιοπιστία της χώρας και άρα δουλεύει σε βάρος της βιωσιμότητας του χρέους», τόνισε η κ. Ποδηματά απευθυνόμενη στον υπουργό Οικονομικών

«Για να έρθουμε όμως στην ανάπτυξη», συνέχισε η κ. Ποδηματά, «υπάρχει χάσμα ανάμεσα σε αυτά που λέμε και σε αυτά που κάνουμε καθώς το Σύμφωνο Ανάπτυξης που συμφωνήθηκε από τους αρχηγούς κρατών πριν από ενάμιση χρόνο έχει μείνει στα συρτάρια».

Η αντιπρόεδρος

του ΕΚ αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της διαφάνειας και δημοκρατικής λογοδοσίας της διαδικασίας των τρόικα και ζήτησε από τον κ. Στουρνάρα να τοποθετηθεί πάνω σε σχετική πρόταση του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου «που αφορά στην ένταξη των χωρών που εφαρμόζουν πρόγραμμα προσαρμογής στη διαδικασία του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, ούτως ώστε οι συστάσεις που περιλαμβάνονται στα προγράμματα προσαρμογής τόσο στο δημοσιονομικό όσο στο διαρθρωτικό σκέλος να συζητούνται ανοιχτά και να αξιολογούνται, επιτρέποντας επικαιροποιήσεις και διορθώσεις ακόμα και στο πλαίσιο των προγραμμάτων».

Ο κ Στουρνάρας απάντησε σχετικά ότι «είμαστε όλοι αυτιά για να συζητήσουμε ιδέες που θα βελτιώσουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο σήμερα δουλεύουμε» και συμφώνησε με χθεσινή τοποθέτηση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Όλι Ρεν για το ίδιο θέμα ότι «είναι μια πρόταση που αξίζει να εξεταστεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα