Ποδηματά: Πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι
«Αυτό δεν αφορά μόνο την έκθεση αλλά και την τρέχουσα πολύ δύσκολη αξιολόγηση της Ελλάδας, με την τρόικα να ζητά απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων», πρόσθεσε κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την διερευνητική έκθεση για τον ρόλο και τις εργασίες της τρόικας.
Συγκεκριμένα, η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην παρέμβασή της κατά τη συζήτηση για τη «διερευνητική έκθεση για
Υπογράμμισε, ακόμα, πως «έχει μεγάλη σημασία για την αξιοπιστία του Κοινοβουλίου, ως θεσμικού οργάνου απευθείας εκλεγμένου από τους πολίτες, ελάχιστο διάστημα πριν από τις ευρωεκλογές, το τελικό αποτέλεσμα που θα επικυρωθεί από την ολομέλεια, να είναι τεκμηριωμένο, ισορροπημένο, περιεκτικό και να αντικατοπτρίζει τις θεμελιώδεις και στρατηγικές προσεγγίσεις του κοινοβουλίου συνολικά, κυρίως για το μέλλον και για το επόμενο διάστημα. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος τις ιδεολογικές παρωπίδες, γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να δημιουργήσουμε ποτέ σύνθεση. Και αυτό το μήνυμα πρέπει να εκπέμψουμε ως κοινοβούλιο και προς τις τρόικες και προς τις χώρες που εφαρμόζουν πρόγραμμα προσαρμογής».
Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «το one-size-fits-all που παραπέμπει σε ιδεολογικά στερεότυπα πρέπει να το καυτηριάζουμε» και σημείωσε το παράδειγμα της Ελλάδας λέγοντας ότι «η χώρα μου βρίσκεται σε φάση μίας ακόμη πολύ δύσκολης αξιολόγησης, και στο πλαίσιο αυτής της πολύ δύσκολης αξιολόγησης, η τρόικα ζητάει από τις Ελληνικές αρχές να θεσπίσουν νόμο που να απελευθερώνει πλήρως τις μαζικές απολύσεις. Σε μία χώρα που έχει 28% ανεργία, που βρίσκεται στον έκτο χρόνο της ύφεσης, που βρίσκεται σε αποπληθωρισμό – ως συνέπεια του ραγδαίου αποπληθωρισμού των μισθών – ο οποίος περιπλέκει τη βιωσιμότητα του χρέους, διερωτώμαι, σε μία χώρα που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, αυτού του είδους οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να έχουν προτεραιότητα;».
Η κ. Ποδηματά επισήμανε ότι «οι συζητήσεις μας και το τελικό αποτέλεσμα παρακολουθείται από τους πολίτες, κυρίως των χωρών που εφαρμόζουν πρόγραμμα» και ότι «η Επιτροπή δεν μπορεί να εκπέμπει το μήνυμα ότι ασχολείται μόνο με τους αριθμούς. Πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι».
Η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνεχίζοντας τις αναφορές της στην Ελλάδα τόνισε ότι «η επιλογή της συγκρότησης των τρόικα σε πρώτη φάση στην Ελλάδα κι ακολούθως στα υπόλοιπα κράτη-μέλη ήταν μία αναπόφευκτη επιλογή με τα δεδομένα εκείνης της περιόδου. Στόχος ήταν να αποτραπεί και να αποφευχθεί ελλείψει μηχανισμών και πολιτικών αντιμετώπισης της κρίσης εκείνη την περίοδο μία άτακτη χρεοκοπία με συνέπειες πολύ δυσμενέστερες από αυτές που υπέστησαν οι χώρες σε πρόγραμμα και Ευρωζώνη συνολικά» αλλά και ότι σήμερα στόχος είναι «μέσω της βοήθειας που δίνουμε στις οικονομίες των χωρών αυτών να μπορέσουν να ξανασταθούν στα πόδια τους, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους».
Όμως, επισήμανε ότι είναι ανάγκη να αναγνωριστεί από την έκθεση και η όποια πρόοδος έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «όπως ξέρετε είμαι η τελευταία που θα αρνιόμουν την κριτική στη χώρα μου, τις ευθύνες που οδήγησαν στην κρίση αλλά και την κριτική που έχει να κάνει με καθυστερήσεις και ελλείψεις στην εφαρμογή, όμως θα θεωρούσα άδικο να μην επισημάνουμε και ότι στην Ελλάδα έχει σημειωθεί μία δημοσιονομική προσαρμογή άνευ προηγουμένου, εξαιτίας των θυσιών των Ελλήνων πολιτών – που δεν επιμερίστηκαν και με τον δικαιότερο τρόπο – και νομίζω ότι και αυτοί οι πολίτες αλλά και οι πολίτες των υπόλοιπων χωρών που τους βοήθησαν αξίζουν την αναγνώριση ότι υπάρχει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα παρά το γεγονός ότι μένουν ακόμη πολλά να γίνουν».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αυτοί είναι οι δυο πασίγνωστοι τραγουδιστές που φέρονται να ζητούν 50.000€ για μια μόνο εμφάνισή τους!!
- Πόσο νερό χρειάζεται για καλή νεφρική λειτουργία
- Εκατομμύρια ευρώ στα αζήτητα
- Τραγουδιστής διέκοψε συναυλία για να τα... ψάλλει σε πατέρα για το παιδί του!
- Στο φως τα πόθεν έσχες 500 δημάρχων και αντιδημάρχων
- Αποκάλυψη: Υποψήφιος δήμαρχος στη Βουλιαγαμένη ο γιος της Μαριάννας Λάτση, Πάρις Κασιδόκωστας
- Ποιο είναι το φύλο του μωρού της Ευγενίας Μανωλίδου;
- Κανιβαλικό εστιατόριο σέρβιρε ανθρώπινα κεφάλια
- Όλο το χωριό στο σκάψιμο για να βρει τον χαμένο θησαυρό!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Matrix24
- Προγράμματα απασχόλησης για 28.000 ανέργους
- IFO: Ζημιά 9 δισ. ευρώ στους δανειστές της Ελλάδας
- «Χτύπησαν» με ρουκέτες τηλεοπτικό σταθμό
- Ερυθρόλευκη πρόκριση με εκτός έδρας γκολ
- Ο Καρυπίδης κατεβαίνει ως ανεξάρτητος στις εκλογές
- Σύλληψη για χρέη 2,28 εκατ. ευρώ στο δημόσιο
- Στις εθνικές οδούς την Πέμπτη οι αγρότες
- Ποδηματά: Πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι

- Τελευταία Νέα Matrix24
- Ποδηματά: Πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι
- Ερυθρόλευκη πρόκριση με εκτός έδρας γκολ
- Στις εθνικές οδούς την Πέμπτη οι αγρότες
- Σύλληψη για χρέη 2,28 εκατ. ευρώ στο δημόσιο
- IFO: Ζημιά 9 δισ. ευρώ στους δανειστές της Ελλάδας
- «Χτύπησαν» με ρουκέτες τηλεοπτικό σταθμό
- Προγράμματα απασχόλησης για 28.000 ανέργους
- Δεν θα κλείσει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ισοπαλία και πρόκριση για τον Ολυμπιακό
- Με το εκτός έδρας γκολ πήρε την πρόκριση στο Κύπελλο ο Ολυμπιακός - 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι
- Έρχονται προσλήψεις αναπληρωτών στη δευτεροβάθμια
- ΓΕΜΙΖΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΣΕΦ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!
- 70 χρόνια από τη μάχη του Στάλινγκραντ
- ΗΠΑ: Προς τελική έγκριση στη Γερουσία το νομοσχέδιο για το χρέος
- Κόκκινος συναγερμός για τους ανέμους και στην Ιρλανδία
- Κύπελλο (προημιτελικοί, β΄ αγώνας): Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-1
- Κοινή στρατιωτική άσκηση Κύπρου και Ισραήλ