«Πνίγεται» στα σκουπίδια το ΑΠΘ

Παρά την πρωτοβουλία εθελοντικού καθαρισμού την προηγούμενη εβδομάδα, με τη συνδρομή συνεργείων καθαρισμού, η κατάσταση δεν φαίνεται να έχει αλλάξει.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στους διαδρόμους και τα φουαγιέ σχολών και τμημάτων, αλλά και στους εξωτερικούς χώρους του πανεπιστημίου, που επιβαρύνονται από τις καιρικές συνθήκες, οι εστίες και οι όγκοι σκουπιδιών αυξάνονται, όχι μόνο επειδή συνεχίζεται η λειτουργία των υποδομών και άρα η παραγωγή σκουπιδιών, αλλά και εξαιτίας των νυχτερινών δραστηριοτήτων, φοιτητών και μη, στο πανεπιστήμιο.

Καθηγητές και εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων του

πανεπιστημίου υποστηρίζουν ότι η εθελοντική πρωτοβουλία είχε κυρίως συμβολικό χαρακτήρα και έδειξε ότι τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας θέλουν το ακαδημαϊκό ίδρυμα ανοιχτό και λειτουργικό, ωστόσο, μία τέτοια κίνηση δεν λύνει μόνιμα ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα, όπως η υγιεινή των κοινόχρηστων χώρων.

Την ίδια ώρα σοβαρά διοικητικά προβλήματα αντιμετωπίζουν ορισμένες γραμματείες σχολών και τμημάτων, όπως της Φιλοσοφικής, του Κινηματογράφου και του Ιστορικού – Αρχαιολογικού, που στεγάζονται στο κτίριο διοίκησης, το οποίο τελεί υπό κατάληψη για περισσότερο από δύο μήνες.

Οι συγκεκριμένες γραμματείες, αν και λειτουργούν σε άλλους χώρους, αδυνατούν να εκτελέσουν όλες τις υποχρεώσεις τους, καθώς δεν έχουν πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων τους.

Ζητήματα, επίσης, οικονομικά, κονδυλίων και διοικητικά, παραμένουν στάσιμα καθώς δε διεκπεραιώνονται από τις διοικητικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα