Πίθηκοι, ρομαντική κομεντί και περιπέτεια

Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Αυγή
Dawn of the Planet of the Apes
Tου Ματ Ριβς. Διάρκεια:130'

Mε τους Άντι Σέρκις, Τζέισον Κλάρκ, Γκάρι Όλντμαν, Κέρι Ράσελ, Τόμπι Κεμπελ, Κόντι Σμιτ Μακφί, Ενρίκε Μουρτσιάνο, Κερκ Ασεβέδο,Τζούντι Γκρίρ

Ένας συνεχώς αυξανόμενος πληθυσμός γενετικά εξελιγμένων πιθήκων, με επικεφαλής τον περιβόητο Σίζαρ, απειλείται από μια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι κατάφεραν να επιζήσουν από

έναν θανατηφόρο ιό, μια δεκαετία πριν. Παρότι αρχικά τα δυο στρατόπεδα δείχνουν διατεθειμένα να συνυπάρξουν σε συνθήκες ειρήνης, αυτή αποδεικνύεται εύθραυστη και βραχύβια, αφού αναγκάζονται να συγκρουστούν αμετάκλητα, προκειμένου να αναδειχθεί ο απόλυτος κυρίαρχος του πλανήτη Γη.
Συναρπαστική, έξυπνη, συναισθηματική, πιο τολμηρή και διασκεδαστική από τη προηγούμενο φιλμ επιστημονικής φαντασίας, η ταινία συνδυάζει το δράμα και την καταιγιστική δράση με υπέροχα ειδικά εφέ. Το σενάριο ασχολείται και με το ηθικό κομμάτι της αφήγησης ενώ οι πίθηκοι δεν παρουσιάζονται σαν καρικατούρες αλλά ισάξιοι των ανθρώπων. Ότι πρέπει για καλοκαιρινό σινεμά έστω κι αν το φινάλε δεν έχει το συνηθισμένο χάπι εντ.

Κι Όμως ... Γίνεται
And So It Goes
Του Ρομπ Ράινερ. Διάρκεια:94'

Με τους Μάικλ Ντάγκλας, Ντάιαν Κίτον

Ένας άλλοτε εξαιρετικός αλλά επιθετικός μεσίτης ακινήτων δεν νοιάζεται καθόλου για τη γνώμη που σχηματίζουν οι άλλοι για αυτόν. Υπάρχουν βέβαια αρκετοί λόγοι που εξηγούν το δύσκολο χαρακτήρα του. Η γυναίκα του, που υπήρξε ο έρωτας της ζωής του, πέθανε από καρκίνο, ενώ ο γιος του, που είναι εθισμένος στα ναρκωτικά, καταλήγει στη φυλακή αφήνοντας πίσω του μια 9χρονη κόρη, την ύπαρξη της οποίας αγνοούσε παντελώς ο ίδιος. Όλα αλλάζουν για τον σαρκαστικό μεσήλικα με την εκκεντρική συμπεριφορά όταν γνωρίζει μία όμορφη για την ηλικία της γειτόνισσά του, που είναι lounge τραγουδίστρια σε ένα κλαμπ. Μαζί εξερευνούν τις διαφορετικές πλευρές του χαρακτήρα τους , ανοίγονται συναισθηματικά αντιμετωπίζοντας τις αστείες, χαρούμενες, δύσκολες και κάποτε τις έντονες στιγμές της νέας τους πραγματικότητας.
Ρομαντική κομεντί στο είδος του γηριατρικών μπουρλέσκ με τρυφερούς συνταξιούχους. Αν και η πλοκή είναι απόλυτα προβλέψιμη, η εικόνα κερδίζει τις καρδιές όλων των θεατών και όχι μόνο αυτών της τρίτης ηλικίας. Παρότι ξεκινά αδέξια, γίνεται βαθμιαία όλο και πιο ελκυστική χάρη της διασταύρωσης για πρώτη φορά στην οθόνη δυο μεγάλων ερμηνευτών με ποιοτική υποκριτική.

Rage
Του Πάκο Καμπέθας. Διάρκεια:98'
Με τους Νίκολας Κέιτζ, Μαξ Ράιαν, Ντάνι Γκλόβερ, Ρέιτσελ Νίκολς, Πίτερ Στορμάρε

Ένας κακοποιός και οι συνεργάτες του, ληστεύουν μια νύχτα έναν μαφιόζο ,και μαζί με μία βαλίτσα με μετρητά, κλέβουν κι ένα ρώσικο όπλο Tokarev. Έτσι, ξεκινάει ένας πόλεμος μεταξύ των Ιρλανδών εγκληματιών και της Ρώσικης μαφίας. Πέντε χρόνια μετά και ενώ ο μετανοημένος πλέον κακοποιός έχει ξεκινήσει έναν νέο τρόπο ζωής μακριά από το έγκλημα, η Ρώσικη μαφία απαγάγει την κόρη του. Για να τη σώσει θα αναγκαστεί να επιστρέψει στις “παλιές του συνήθειες” που τον οδηγούν σε μια σκοτεινή και αιματηρή πορεία εκδίκησης, προδοσίας και παλιών θαμμένων μυστικών .
Συμβατικό και κουραστικό θρίλερ γεμάτο κλισέ. Παρά τη θαμπή και άψυχη αφήγηση η ταινία θα μπορούσε να στείλει ένα αιματηρό προειδοποιητικό μήνυμα ότι η βία γεννά βία. Ατυχώς ο μονότονος και κατηφής αντιήρωας που υποδύεται ο πρωταγωνιστής είναι τόσο βαρετά αδέξιος που η ιστορία καταλήγει ακούσια σε ξεκαρδιστική καρικατούρα.

Ο Μίτος της Αριάδνης
Au fil d'Ariane
Του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν.Διάρκεια:92'

Με τους Μαριάν Ασκαρίντ, Ζεράρ Μεϊλάν, Ζαν Πιέρ Νταρουσέν, Ζακ Μπουντέ, Λόλα Νέιμαρκ, Άντριεν Τζόλιβετ
Η Αριάν, μια μεσήλικη γυναίκα, είναι πιο μόνη από ποτέ μέσα στο όμορφο σπίτι της την ημέρα των γενεθλίων της. Τα κεριά στην τούρτα είναι όλα αναμμένα, αλλά το σπίτι άδειο. Τα αγαπημένα της πρόσωπα έχουν στείλει τις απολογίες τους για την απουσία τους. Έτσι, μπαίνει στο όμορφο αμάξι της και αφήνει το όμορφο προάστιο της για να χαθεί στη μεγάλη και ηλιόλουστη πόλη της Μασσαλίας. Στην πορεία θα συναντήσει έναν νεαρό οδηγό μοτοσικλέτας που θα την οδηγήσει σε μια παραλιακή ταβέρνα. Εκεί, θα γοητευτεί από τον ρομαντικό της ιδιοκτήτη, θα συγκινηθεί από τη νοσταλγία ενός συνταξιούχου φύλακα μουσείου φυσικής ιστορίας, θα ανέβει στη σκηνή για μια παράσταση μιούζικαλ. Και ποιος ξέρει; Μπορεί αυτά τα γενέθλια να της μείνουν αξέχαστα.

Ανάλαφρα ποιητική και ονειρικά ατμοσφαιρική ιστορία με εκκεντρικούς χαρακτήρες η ταινία προσκαλεί σε μια εμβάπτιση στο ρήγμα της πραγματικότητας. Σε ζεστή ατμόσφαιρα κάτω από τον ήλιο της Προβηγκίας και ευαίσθητους χαρακτήρες που προκύπτουν από την ανεξάντλητη εξωστρέφεια της μεσογειακής κουλτούρας, η αφήγηση σε παρασέρνει σε έναν μαγικό μικρόκοσμο, όπου τίποτα δεν είναι αναμενόμενο μια και κάθε ανθρώπινο ον έχει τις δικές του επιθυμίες αλλά κοινό αντικείμενο: μια σειρά από καλόβολες συζητήσεις και παιχνιδιάρικους διαπληκτισμούς. Ένα ενήλικο παραμύθι που ξετυλίγει το νήμα του μέσα στον λαβύρινθο της ζωής.

Keywords
Τυχαία Θέματα