Πιέζει η Κομισιόν για τη ΔΕΠΑ

Ο Σάιμον Ο’ Κόνορ δήλωσε ότι «η διαδικασία ιδιωτικοποίησης για τη ΔΕΠΑ θα πρέπει να επανεξεταστεί το συντομότερο δυνατό, με σκοπό την ελαχιστοποίηση των πιθανών συνεπειών στο χρονοδιάγραμμα του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων». Όπως εξήγησε οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ είναι πολύ σημαντική τόσο από πλευράς εσόδων, όσο και για την υλοποιούμενη

μεταρρύθμιση του ενεργειακού τομέα της Ελλάδας.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν πρόσθεσε πάντως ότι «ο σχεδιασμός και η εκτέλεση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών».

Ερωτηθείς για το κενό που δημιουργείται στα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις το 2013, ο Σ. Ο’ Κόνορ απάντησε ότι οι όποιες επιπτώσεις στα έσοδα θα συζητηθούν στο πλαίσιο της αποστολής της Τρόικας στην Αθήνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, κύκλοι της Κομισιόν «άδειασαν» τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Σταυρίδη, ο οποίος το πρωί υποστήριξε ότι το ναυάγιο οφείλεται σε «συνεννοήσεις μεταξύ Κομισιόν και Ρώσων».

Όπως υποστήριξαν, η Επιτροπή δεν είχε καμία ανάμειξη στη διαδικασία και απέκλειαν κατηγορηματικά ότι είχαν επαφή με την Gazprom για το θέμα αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα