ΠΙΕΣΕΙΣ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ

Εν όψει της συνόδου κορυφής της G20, ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να πιέσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να επιλύσουν την κρίση χρέους.

 Ωστόσο, από το επιτελείο του Προέδρου των ΗΠΑ δεν είναι αισιόδοξοι ότι θα βρεθεί λύση άμεσα.   «Θα επιτευχθεί πρόοδος τις επόμενες δύο ημέρες, αλλά μην περιμένετε κάποια συγκεκριμένη απόφαση», δήλωσε στο κανάλι ABC ο σύμβουλος του Ομπάμα, Ντέιβιντ Πλουφ.

Η κίνηση αυτή, προκύπτει από τις

έντονες πιέσεις, που ασκούν οι Ρεμπουμπλικανοί, υπό μορφήν αντιπολίτευσης, καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Δεν είναι λίγες οι βολές του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος έχει κατά καιρούς πει: «Δεν πρόκειται να στείλουμε επιταγές στην Ευρώπη», ενώ κατηγορεί τον Μπαράκ Ομπάμα ότι «η ευρωπαϊκού τύπου κοινωνική πολιτική του θα οδηγήσει τη χώρα στην οικονομική καταστροφή».

Από την πλευρά του, ο Μιτ Ρόμνεϊ υποστηρίζει ότι οι αμερικανικές τράπεζες είναι σήμερα σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με πριν από μερικά χρόνια ότι ο ίδιος ελπίζει πως «ανεξάρτητα με το τι συμβαίνει στην Ευρώπη, ο τραπεζικός τομέας θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τη θύελλα».

Keywords
Τυχαία Θέματα