ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ – ΣΥΝΟΡΑ, ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΣΗΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Οι κάτοικοι στην περιοχή Μακρύ Γιαλού στην Κρήτη, έχουν καταρρίψει όλα τα ρεκόρ, διανύοντας καθημερινά την απόσταση Σητεία – Ιεράπετρα σε δευτερόλεπτα.

Όχι, δεν κουζουλάθηκαν οι Κρητικοί. Ή για την ακρίβεια δεν κουζουλάθηκαν ακόμη, παρ’ ότι η δημόσια διοίκηση το επιδιώκει. Δεν εξηγείται αλλιώς, το γεγονός ότι το Μακρύ Γιαλό, το παραλιακό χωριό που βρίσκεται στα νότια του

Λασιθίου  εδώ και μήνες παραμένει σε καθεστώς … διχοτόμησης.

Ο πρώην δήμος έχει κοπεί στη μέση. Το ένα του κομμάτι  απορροφήθηκε από την Ιεράπετρα και το άλλο από τη Σητεία. Το σκηνικό συνθέτουν «πεζοδρόμια – σύνορα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το τοπικό site prismanews.gr.

Συγκεκριμένα, τον «Μακρύ Γιαλό Ιεράπετρας» και τον «Μακρύ Γιαλό Σητείας» χωρίζουν … σύνορα που διακρίνονται από το χρώμα των πεζοδρομίων. Αν το πεζοδρόμιο είναι άσπρο βρίσκονται στο Δήμο Ιεράπετρας. Αν είναι γκρι βρίσκονται στο Δήμο Σητείας.

Για τους επισκέπτες, ο χάρτης είναι απαραίτητος για να ξεχωρίσουν το ίδιο χωριό, που έχει χωριστεί όμως σε δύο μέρη και ανήκει σε ξεχωριστούς δήμους με διαφορετική ονομασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα