Πέθανε ο Νίκος Αναλυτής

Ο Νίκος Αναλυτής, επί σειρά ετών διετέλεσε Ανώτατο Στέλεχος και μέλος του Δ.Σ. της Εsso (Exxon) στην Ελλάδα. Από το 1984 έως το 2000 διετέλεσε Διευθυντής Ομίλου, Ανθρωπίνων και Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου Εταιριών Τιτάν Α.Ε. Από το 1989 έως σήμερα ήταν μέλος του Δ.Σ. της Τιτάν και πρόεδρος της «Ιωνίας A.E.».

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ από το 1980 και Αντιπρόεδρος, υπεύθυνος για τα Κοινωνικά και Εργασιακά θέματα, από

τον Μάιο 1988 έως τον Μάιο του 2004, βασικός διαπραγματευτής στις συλλογικές διαπραγματεύσεις με τη ΓΣΕΕ.

Από το 2003 ήταν Πρόεδρος τον Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος από το 2004.

Διετέλεσε επίσης Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών θεμάτων της Ευρωπαϊκής Οργανώσεως Εργοδοτών (UNICE) στις Βρυξέλλες καθώς και μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Διαλόγου.

Ο Πρόεδρος, τα Mέλη και οι εργαζόμενοι της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.) εκφράζουν τη βαθειά τους θλίψη για το θάνατο του Νίκου Αναλυτή, πρώην Προέδρου της Ο.Κ.Ε. και απευθύνουν ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Όπως επισημαίνει ο νυν πρόεδρος της ΕΠιτροπής Χρήστος Πολυζωγόπουλος η συμβολή του Νίκου Αναλυτή στη διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας και συνεννόησης των κοινωνικών εταίρων θα παραμείνει διαχρονική. «Καθοριστική υπήρξε και η προσφορά του ως Προέδρου της Ο.Κ.Ε. για την πορεία του θεσμού και την ανάπτυξη του κοινωνικού διαλόγου στην ελληνική κοινωνία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα