ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Όργιο κακοδιαχείρισης και προχειρότητα αποκάλυψε αμερικανική έκθεση για τη  τύχη των προγραμμάτων ανοικοδόμησης του Αφγανιστάν.

«Οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να χάσουν δισεκατομμύρια δολάρια αν τα αναπτυξιακά προγράμματα που χρηματοδοτούν δεν μπορούν να υποστηριχτούν, είτε από την αφγανική κυβέρνηση είτε με συνεχείς δωρεές», ανέφερε στην έκθεσή του ο εδικό γενικός επιθεωρητής για το Αφγανιστάν, Τζον Σόπκο.«Όπως δείχνει η έκθεση, παρά το γεγονός μιας δεκαετίας μαχών και της χορήγησης τουλάχιστον 89 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ

για την ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν, παραμένουν σοβαρά προβλήματα», υπογράμμισε. Στην έκθεση αναφέρεται ότι έχουν ήδη χαθεί εκατομμύρια δολάρια, ενώ υπάρχει κίνδυνος να χαθεί και μεγάλο μέρος των 400 εκατ. δολαρίων που δόθηκαν σε επενδυτικά προγράμματα για τις μεγάλες υποδομές, κατά το οικονομικό έτος 2011, λόγω της αδυναμίας διαχείρισης, συντονισμού και εκτέλεσης των εργασιών.

Ενδεικτική της κατάστασης είναι η εικόνα τριών αστυνομικών τμημάτων στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ, στα οποία μεταξύ άλλων βρέθηκαν μη συνδεδεμένες σωληνώσεις, πλημμελώς εγκατεστημένα συστήματα εξαερισμού, κ.α. Ενδεικτικό είναι οτι το υπόγειο ενός από τα κτήρια χρησιμοποιείται ως… κοτέτσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα