Περιορισμούς στις διαδηλώσεις θέλει ο Δένδιας

« Ενημέρωσα την ηγεσία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ότι σύμφωνα με τα στατιστικά της Ελληνικής Αστυνομίας, το 2012 στο κέντρο της Αθήνας υπήρξαν 796 διαδηλώσεις με λιγότερα από 200 άτομα, οι οποίες έκλεισαν το κέντρο της πόλης», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και πρόσθεσε: «θε διαμαρτυρία και κάθε

δικαίωμα πρέπει να έχει ένα όριο. Και ποιο είναι αυτό το όριο; Είναι το δικαίωμα των συμπολιτών μας να ζουν, το δικαίωμα των συμπολιτών μας να μετακινούνται, το δικαίωμα των συμπολιτών μας να έχουν μία στοιχειώδη επιχειρηματική δραστηριότητα στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο νομίζω έχει υποφέρει πάρα πολύ».

Διευκρίνισε ότι η ρύθμιση που θα προωθήσει θα θέτει το όριο των 200 ατόμων για να διαχωρίζει μια «μικρή» από μια «μεγάλη» διαδήλωση. Ο Νίκος Δένδιας πρόσθεσε ότι η ρύθμιση δεν θα αφορά μόνο στην τουριστική περίοδο, αλλά σε όλο το χρόνο.

Επιφυλάξεις εξέφρασε η ΓΣΕΕ. Ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας, Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε ότι θα είναι αντίθετος σε μία ρύθμιση «που θα περιορίζει κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα