ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Με τον τίτλο «Ο άνθρωπος της τελευταίας ευκαιρίας» το γαλλικό περιοδικό Paris Match παρουσιάζει μια αποκλειστική συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τονίζοντας ότι «το κόμμα του κέρδισε στο νήμα τις εκλογές» και πως «η απειλή εξόδου από το ευρώ απομακρύνεται».

Το άρθρο πλαισιώνεται από φωτογραφία του νέου πρωθυπουργού στον χώρο της Βουλής και προλογίζει, με σύντομο βιογραφικό τη συνέντευξη,

στην οποία, ο Αντώνης Σαμαράς καλείται, κατ’ αρχήν, να σχολιάσει «τη σημασία της νίκης αυτής» και να σκιαγραφήσει «τι περιμένει, ως αντάλλαγμα, από την ΕΚΤ και τους Ευρωπαίους εταίρους».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την ψηφοφορία της Κυριακής ως «ιστορική ψήφο», που «αποτελεί ορόσημο».

Ο ίδιος τονίζει πως ο ελληνικός λαός έδειξε ότι επέλεξε την Ευρώπη, ότι αποδέχεται να συνεχίσει τις προσπάθειες για να παραμείνει στο ευρώ και χαρακτήρισε τη νίκη του κόμματός ως μήνυμα των Ελλήνων ότι παρά τα προβλήματα, αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

«Ο λαός υποφέρει σε αφάνταστο βαθμό. Η εκλογή μας δείχνει, επίσης, ότι θα έχουμε φώς στην άκρη του τούνελ» είπε.

Επιπλέον ο  Αντώνης Σαμαράς λέει ότι αναμένει από τους Ευρωπαίους το «αντάλλαγμα» δηλαδή  τα άμεσα μέτρα ανάκαμψης της οικονομίας.

Είπε ότι  «η πρώτη πρόκληση είναι η ανεργία η οποία έχει λάβει διαστάσεις που δημιουργούν ένα τεράστιο πρόβλημα κοινωνικής, αλλά και πολιτικής συνοχής.

«Κοιτάξτε όλα τα κλειστά μαγαζιά γύρω σας και εκείνα που πρόκειται να κλείσουν. Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την τόνωση της απασχόλησης, δηλαδή της οικονομίας και της κατανάλωσης. Λέμε λοιπόν στους εταίρους μας: Ναι, θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, θα ολοκληρώσουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις του κράτους, θα ενδυναμώσουμε το φορολογικό μας σύστημα. Σε αντάλλαγμα, χρειαζόμαστε μέτρα ανάκαμψης της οικονομίας άμεσα».

Τάχθηκε υπέρ των ευρωομολόγων παραπέμποντας στη θέση της Γαλλίας

«Η Γαλλία το πρότεινε και τη θεωρώ καλή ιδέα. Αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να χρηματοδοτήσει μια πραγματική ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά θα επωφεληθούν επίσης και άλλες χώρες. Εν ολίγοις χρειαζόμαστε έναν τρίτο πυλώνα βοήθειας, που θα χρηματοδοτούσε μια πολιτική ανάπτυξης» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Σαμαράς στη συνέντευξή του υποστηρίζει ότι μέσα από αυτή την πολιτική  θα μπορέσει να αποκαταστήσει αρχικά το επίπεδο των συντάξεων των πιο φτωχών.

«Πρώτα, γιατί είναι ένα ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης…αυτοί οι άνθρωποι λιμοκτονούν. Αλλά και επειδή αυτές οι μικρές συντάξεις χρηματοδοτούν την καθημερινή κατανάλωση. Μειώνοντάς τες, καταστρέψαμε τη ζήτηση στην ελληνική οικονομία. Δεν έχουμε πια κατανάλωση, γιατί κανένας δεν έχει διαθέσιμο εισόδημα για να καταναλώσει. Δεν υπάρχουν επίσης και χρήματα από το εξωτερικό, γιατί κανένας δεν επενδύει. Και δεν υπάρχουν πια δημόσιες δαπάνες, γιατί το κράτος χρησιμοποιεί τα χρήματα αυτά για να καλύψει τα ελλείμματα. Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση- “παγίδα της ρευστότητας”. Είναι πραγματικά ζωτικής σημασίας να μας βοηθήσουν οι εταίροι μας, για τη χρηματοδό

Keywords
Τυχαία Θέματα