Πέντε (ακόμη) νεκροί στο Ιράκ

Στα βόρεια της Βαγδάτης, ένας στρατιώτης, ένα μέλος μιας ένοπλης ομάδας η οποία δρα εναντίον της Αλ Κάιντα και ένας πολίτης σκοτώθηκαν σε επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς στην επαρχία Σαλαχεντίν, όπως δήλωσαν πηγές της αστυνομίας και ιατρικές πηγές. Στην επαρχία Νινευή (βόρεια), ένας απόστρατος και ένας πολίτης σκοτώθηκαν από πυρά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Τα νέα αυτά επεισόδια σημειώθηκαν την επομένη των επιθέσεων από τις οποίες βρήκαν το θάνατο τουλάχιστον 24 άνθρωποι, ανάμεσά τους 16 σε ένα καφέ χθες το απόγευμα στην

Μπαλάντ, βόρεια της Βαγδάτης, όπου ένας άνδρας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί.

Τα πιο πρόσφατα επεισόδια βίας αυξάνουν σε τουλάχιστον 3.409 τον αριθμό των νεκρών σε επιθέσεις από τις αρχές της χρονιάς στο Ιράκ, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου – αυτό σημαίνει πως, κατά μέσον όρο, 15 άνθρωποι σκοτώνονται καθημερινά στη χώρα. Ο μήνας του Ραμαζανιού –το οποίο τελείωσε την περασμένη εβδομάδα– ήταν ο πιο αιματηρός στο Ιράκ από το 2008, με πάνω από 800 νεκρούς, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Αυτό το κύμα βίας ακολούθησε δύο θεαματικές επιθέσεις από μια οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα εναντίον δύο ιρακινών φυλακών, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα να αποδράσουν πολλές εκατοντάδες κρατούμενοι, ανάμεσά τους και ανώτερα στελέχη του εξτρεμιστικού δικτύου. Η κατάσταση αυτή επιδεινώνει τη συνεχιζόμενη πολιτική κρίση στη χώρα.

Στο μεταξύ σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ ανακοίνωσε τη σύλληψη 82 φερόμενων ως ακτιβιστών στις επαρχίες Σαλαχεντίν και Ντιγιάλα, περιλαμβανομένων 56 σε ένα «στρατόπεδο εκπαίδευσης» της αλ Κάιντα, όπως ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα