Πεντάμηνη απασχόληση για 28.000 ανέργους

Το νέο πρόγραμμα πεντάμηνης απασχόλησης θα αφορά 28.000 ανέργους και πρόκειται να προκηρυχθεί από τον ΟΑΕΔ μέσα στον Νοέμβριο. Πρόκειται για συνέχεια του προγράμματος που αρχικά είχε προκηρύξει 10.000 θέσεις εργασίας για εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ, κατηγορίας υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ).

Σύμφωνα με την προκήρυξη που πρόκειται να δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες από τον ΟΑΕΔ,

οι θέσεις που προσφέρει το πρόγραμμα είναι οι εξής:

*Σε φορείς της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων 14.000 άνεργοι.

*Σε ασφαλιστικά ταμεία 1.000 άνεργοι.

*Σε ΚΕΠ, σε δημοτολόγια, στον ΕΟΠΥΥ, σε σωφρονιστικά ιδρύματα και ειρηνοδικεία, αλλά και σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και σε προνοιακά ιδρύματα του υπουργείου Εργασίας, 12.000 άνεργοι.

*Σε ιερές μητροπόλεις 1.000 άνεργοι.

Στο νέο πρόγραμμα, οι θέσεις απασχόλησης θα αφορούν ανέργους που προέρχονται από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (ΔΕ) ή είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ). Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων θα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι του ΟΑΕΔ.

Συνολικά το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει κοστολογηθεί ότι θα στοιχίσει 105.000.000 ευρώ. Οι αποδοχές όσων επιλεγούν για συμμετοχή στο πρόγραμμα ανέρχεται στα 19,6 ευρώ ημερησίως και έως 490 ευρώ το μήνα για ανέργους άνω των 25 ετών. Αντίστοιχα για όσους είναι κάτω των 25 ετών οι αποδοχές φτάνουν τα 17,1 ευρώ την ημέρα και όχι πάνω από 427 ευρώ το μήνα. Ο ΟΑΕΔ αναλαμβάνει επίσης να καταβάλλει το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών, εργοδότη και εργαζόμενου, που είναι 258 ευρώ το μήνα για όσους είναι άνω των 25 ετών και έως 225 ετών για ανέργους κάτω των 25 ετών.

Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει μέσα από σύστημα μοριοδότησης. Οι άνεργοι που θα επιλεγούν θα προκύψουν από το χρονικό διάστημα ανεργίας, από την οικογενειακή τους κατάσταση, αν είναι παντρεμένοι και έχουν παιδιά και από την επαγγελματική κατάσταση της συζύγου, εάν δηλαδή εργάζεται ή όχι.

Keywords
Τυχαία Θέματα