Πειθαρχικά και μείωση του Δημοσίου εξπρές

Βάσει του σχεδιασμού, θα πρέπει να αποχωρήσουν συνολικά 15.000 δημόσιο υπάλληλοι. Οι 4.000 θα αποχωρήσουν από την εργασία τους εντός του 2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», τις επόμενες ημέρες ο αρμόδιος υπουργός Α. Μανιτάκης θα κοινοποιήσει στις υπηρεσίες ερμηνευτική εγκύκλιο με την οποία θα παρέχει οδηγίες για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων. Στην εγκύκλιο θα δίνονται οδηγίες για τη σαφή περιγραφή των πειθαρχικών αδικημάτων και θα ζητείται να κατατίθενται πλήρης φάκελοι για

κάθε υπόθεση προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην εκδίκαση των υποθέσεων.

Την ίδια στιγμή, θα προωθηθεί τροπολογία στη Βουλή στην οποία θα προβλέπεται ότι υποθέσεις υπαλλήλων που κατηγορούνται για σοβαρά ποινικά αδικήματα ή έχουν κριθεί προφυλακιστέοι από τη δικαιοσύνη θα μπορούν να παραπεμφθούν με το ερώτημα της οριστικής παύσης και της αποχώρησής τους από το Δημόσιο.

Διαδικασίες εξπρές θα προωθηθούν και στην περίπτωση των συγχωνεύσεων – καταργήσεων οργανισμών, αν και στην περίπτωση αυτή μπορεί να θεωρηθεί πλέον ως σύντομο ανέκδοτο εξαιτίας των συχνών εξαγγελιών χωρίς οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα.

Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «ξεσκονίζουν» εκ νέου λίστες φορέων που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν. Η … τελευταία περιλαμβάνει περισσότερους από 70 φορείς και είναι διαφοροποιημένη από εκείνη που είχε συντάξει ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Αυτό που έχει διαφοροποιηθεί επίσης, είναι ότι περισσότεροι από αυτούς τους εργαζόμενους στους Οργανισμούς που πρόκειται να καταργηθούν θα βρεθούν πολύ κοντά στο ενδεχόμενο να απολυθούν.

Όπως και οι δημόσιοι υπάλληλοι των Οργανισμών των υπουργείων που εργάζονται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου, καθώς εκτιμάται ότι δεν προστατεύονται από την μονιμότητα που προβλέπεται στο Σύνταγμα.

Επίσης, πιο κοντά στην πόρτα εξόδου βρίσκονται και όσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν προσληφθεί χωρίς να έχουν περάσει από κάποια διαγωνιστική διαδικασία, είτε πρόκειται για ΑΣΕΠ ή για διαδικασία μοριοδότησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα