Πεδουλάκης: Η καλύτερη ομάδα της 15ετίας ο Παναθηναϊκός

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού:

- Για τις διαφορές με την εποχή που έπαιζε στον Παναθηναϊκό:

«Είναι πολύ διαφορετικός ο Παναθηναϊκός τώρα, από τότε που έπαιζα. Τότε ήταν σχεδόν ερασιτεχνικό το μπάσκετ στην Ελλάδα. Πλέον ο Παναθηναϊκός

έχει καθιερωθεί και έχει γίνει μεγάλο brand name στην Ευρώπη».

- Για την παρουσία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού:

«Για εμένα είναι πολύ σημαντικό, υπό την έννοια ότι ο Παναθηναϊκός είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα της Euroleague τα τελευταία 15 χρόνια. Είναι μία ομάδα που παίζει ένα πολύ σκεπτόμενο μπάσκετ και βοήθησε στην αναβάθμιση του ελληνικού μπάσκετ. Αυτό για εμένα είναι τιμητικό… Το να κάτσω δηλαδή στον πάγκο της, μετά από αυτά που έχει καταφέρει στο παρελθόν».

- Για το γεγονός ότι έπρεπε να αντικαταστήσει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς:

«Ο Ομπράντοβιτς είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην Ευρώπη. Όχι μόνο λόγω των αποτελεσμάτων, αλλά και του τρόπου με τον οποίο έπαιζε η ομάδα. Υπήρχε το στοιχείο του μυαλού και στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι. Βοήθησε όχι μόνο τον Παναθηναϊκό, αλλά όλο το ελληνικό μπάσκετ, προσεγγίζοντας διαφορετικά το άθλημα. Νομίζω οτι υπάρχει η τεχνογνωσία στην ομάδα του πως να φτάσει στις επιτυχίες και σε αυτό έχει βοηθήσει τα μέγιστα ο κ. Ομπράντοβιτς».

- Για την πίεση που υπάρχει στην ομάδα:

«Χωρίς πίεση δεν μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό. Απλώς έγκειται στον χαρακτήρα σου αυτή την πίεση να τη βγάζεις σε δημιουργικό κομμάτι και να μην σε επηρεάζει. Για μένα το πιο σημαντικό είναι η πίεση της καινούργιας ομάδας να μην περάσει στους παίκτες».

Keywords
Τυχαία Θέματα