ΠΑΤΡΑ: ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥΣ

Σε δεκάδες συλλήψεις διακινητών λαθρομεταναστών, αλλά και παράνομων μεταναστών έχει προχωρήσει η αστυνομία και το λιμενικό στο λιμάνι της Πάτρας και στο πολιτικό αεροδρόμιο του Ακτίου.

Υπό διαρκή «πολιορκία» συνεχίζουν να βρίσκονται το λιμάνι της Πάτρας και τα αεροδρόμια της Δυτικής Ελλάδας, από τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών. Παρά τις συνεχείς συλλήψεις

που γίνονται τους τελευταίους μήνες, τα κυκλώματα επιμένουν στις προσπάθειές τους, να διακινήσουν δηλαδή μετανάστες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, μόνο την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου συνελήφθησαν στο λιμάνι της Πάτρας 16 διακινητές διαφόρων υπηκοοτήτων, ηλικίας από 18 έως 43 ετών, εναντίον των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση μεταφοράς 19 παράνομων μεταναστών στην Ιταλία.

Επίσης, στο ίδιο χρονικό διάστημα, συνελήφθησαν άλλοι 14 παράνομοι μετανάστες, υπήκοοι Συρίας, Πακιστάν, Αλβανίας, Τόγκο, Ινδίας, Αιγύπτου και Σενεγάλης, ηλικίας από 19 έως 38 ετών, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλοίο προς την Ιταλία, χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Εκτός όμως από τις συλλήψεις που γίνονται από την Αστυνομία κατά τη διάρκεια ελέγχου των διαβατηρίων, συλλήψεις γίνονται και από το Λιμενικό. Ειδικότερα, σε καθημερινή σχεδόν βάση, τα στελέχη του Λιμενικού συλλαμβάνουν αλλοδαπούς, οι οποίοι προσπαθούν να ταξιδέψουν με πλοία προς την Ιταλία, κρυμμένοι σε διάφορα οχήματα.

Όσον αφορά στο πολιτικό αεροδρόμιο του Ακτίου, συνελήφθησαν μόνο σε μία ημέρα πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν επιδεικνύοντας κατά τη διάρκεια των ελέγχων πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα