Παρουσιάστηκε το σήμα της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε.

Το λογότυπο της Ελληνικής Προεδρίας παρουσίασε το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Πρόκειται για μια λευκή βάρκα σε μπλε φόντο για να είναι απλό, να έχει «ξεκάθαρη ελληνική σφραγίδα» αλλά και να «υπενθυμίζει σε όλους την αφήγηση της Ευρώπης που μας ένωσε μετά από ανείπωτες καταστροφές και παγκόσμιους πολέμους». «Το λογότυπο αναδεικνύει σε πρώτο πλάνο το E και το U του European

Union, της Ένωσής μας, αλλά τα αποτυπώνει με έναν τρόπο ευρηματικό, ελληνικό, που παραπέμπει σε σχήματα ελληνικά, ντυμένα με ελληνικά χρώματα οικεία σε όλους με φόντο την θάλασσα» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα στο λογότυπο είναι εμφανές και το ημικύκλιο που «αντιπροσωπεύει το Κοινοβούλιο αλλά και το αρχαίο θέατρο, το ωδείο. Το ημικύκλιο ως σύμβολο της μήτρας όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, η ελεύθερη σκέψη, η διαπάλη των απόψεων, αλλά και ο αρχαίος και σύγχρονος πολιτισμός» όπως εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών για να προσθέσει ότι πέμπτος στόχος ήταν να δοθεί «μία νότα αισιοδοξίας που λέει ότι παρά τις φορτούνες, μπορούμε. Μπορούμε να πάμε καλύτερα».

Μότο της προεδρίας όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος μετά την παρουσίαση βίντεο για τη δημιουργία του λογότυπου είναι «η Ευρώπη είναι η Κοινή μας Αναζήτηση, Our Common Quest, Notre Quête Commune». Αναφερόμενος για τις ελληνικές προσδοκίες το ερχόμενο εξάμηνο ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «ευελπιστούμε βάσιμα να έχουμε τις πρώτες σαφείς ενδείξεις εξόδου από την κρίση, μετά από μακρό διάστημα σκληρών θυσιών του ελληνικού λαού και μιας άνευ προηγουμένου ύφεσης. Θέλουμε να είναι το πρώτο εξάμηνο της εξόδου από την κρίση. Η αρχή, η δύσκολη αρχή, αλλά η αρχή της ανάκαμψης που είναι εξαιρετικά σημαντική για τους Έλληνες αλλά και για την Ευρώπη ολόκληρη».

«Η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση θα είναι ταυτόχρονα και μία ευρωπαϊκή επιτυχία. Γιατί στην Ελλάδα δοκιμάστηκε η αντοχή και η προοπτική της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ευρωπαϊκού εγχειρήματος» συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζοζέφ Ντολ, που διαδεχθηκε τον Βίλφριντ Μαρτένς στα ηνία του ΕΛΚ, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος.

Ο υπουργός Εξωτερικών παρουσίασε, τέλος, τα βασικότερα πολιτιστικά γεγονότα που θα διοργανώσει η ελληνική προεδρία και αυτά είναι, μεταξύ των οποίων είναι ηΤελετή έναρξης Ελληνικής Προεδρίας, στις 8 Ιανουαρίου 2014, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την παράσταση «Ταξίδι στην Αιωνιότητα», με την ορχήστρα και το μπαλέτο της Εθνικής μας Λυρικής Σκηνής, σε μουσική Ελένης Καραΐνδρου.

Ο Γάλλος ευρωβουλευτής έχει δηλώσει πως δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες ευρωεκλογές και άρα, θα πρέπει να αναζητηθεί νέο πρόσωπο για την αρχηγία της Ομάδας στην Ευρωβουλή. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η ατζέντα της Ελληνικής Προεδρίας, η κατάσταση ενόψει των ευρωεκλογών και η προσπάθεια ενεργοποίησης των φιλευρωπαϊκών δυνάμεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα