Παρανόμησε για το ρεκόρ του

Ένα απίστευτο ρεκόρ πέτυχε ο Εντ Μπόλιαν από την Ατλάντα των ΗΠΑ. Ο 27χρονος Αμερικανός διέσχισε τις Ηνωμένες Πολιτείες από ανατολικά προς τα δυτικά σε μόνον 28 ώρες και 50 λεπτά. Ο Μπόλιαν ξεκίνησε πριν δέκα χρόνια τις προετοιμασίες του εγχειρήματος με αφετηρία το Μανχάταν της Νέας Υόρκης και τελικό προορισμό το Ρεντόντο Μπιτς στην Καλιφόρνια.

Στο αυτοκίνητο τοποθετήθηκαν δύο πρόσθετα ρεζερβουάρ, το κόκπιτ εξοπλίστηκε με συσκευές ανίχνευσης ραντάρ και με συστήματα πλοήγησης, καθώς επίσης με μία νοσοκομειακή «πάπια» για λιγότερες

στάσεις σε τουαλέτες!

Ο Μπόλιαν επέλεξε μία Mercedes CL του 2004 με κινητήρα V8, επειδή συνδύαζε κατά την άποψή του τις γρήγορες επιδόσεις με σχετικά λογική κατανάλωση. Η αυτονομία του οχήματος άγγιζε τα 1.300 χιλιόμετρα χάρη στην ύπαρξη των δύο πρόσθετων ρεζερβουάρ χωρητικότητας 83 λίτρων το καθένα.

Βρήκε συνοδηγό από το Facebook

Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν ωστόσο για τον νεαρό Αμερικανό, να καταφέρει να αποφύγει τα μποτιλιαρίσματα, την πυκνή κυκλοφορία και τις πολλές στάσεις σε φανάρια κυκλοφορίας. Για να το πετύχει προπορεύονταν οχήματα φίλων του περίπου 200 χιλιόμετρα μπροστά από τη γαλάζια Mercedes. Η εμπροσθοφυλακή προειδοποιούσε τον Μπόλιαν για ενδεχόμενα εμπόδια, που θα συναντούσε στον δρόμο του.

Οι συνεπιβάτες του νέου ρέκορντμαν βρέθηκαν μετά από δική του αναζήτηση στο Facebook. Το πλήρωμα αποτελούσαν εκτός του Μπόλιαν, ένας συνοδηγός και ένα άτομο που καθόταν πίσω, ενώ λειτουργούσε υποστηρικτικά.

Η μπλε Mercedes είχε πετύχει ήδη φτάνοντας στο Τέξας έναν τόσο γρήγορο χρόνο, ώστε θα έσπαγε το ρεκόρ ακόμη και αν τηρούσε ευλαβικά όλα τα όρια ταχύτητας από εκείνο το σημείο και μετά έως τον τερματισμό στη Δυτική Ακτή. Εννοείται, ότι ο Αμερικανός δεν τήρησε τα όρια, καθώς διάνυσε τις 4.528 χλμ. με μέση ταχύτητα 98 μίλια ανά ώρα (158 χλμ./ώρα).

Τώρα μπορεί να υπερηφανεύεται ο υπεύθυνος πωλήσεων μίας έκθεσης της Lamborghini για το κατόρθωμά του στο Facebook. Τονίζει μάλιστα, ότι για την πιστοποίηση του ρεκόρ του ανέθεσε σε μία εταιρεία να παρακολουθεί με GPS όλη τη διαδρομή του αυτοκινήτου και να καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια τα σημαντικότερα στοιχεία της.

Από το autoreport.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα