Παραμένει 11η η Ελλάδα

11:22 8/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Η νίκη της Φενέρμπαχτσε στην Τσεχία επί της Πίλζεν για τη φάση των 16 του Europa League έδωσε 0,4 βαθμούς στην Τουρκία, η οποία μείωσε την απόσταση που τη χωρίζει από την Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 11η θέση με 34,000 βαθμούς, χωρίς, πάντως, να αλλάξει

κάτι δραματικά για τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια» που δικαιούμαστε. Οπερ σημαίνει, πως βγάζουμε δύο ομάδες στο Champions League (η μία μέσω προκριματικών) και τρεις στο Europa League.

Για να αλλάξει κάτι δραματικά, η Ελλάδα έπρεπε να φτάσει τη Ρωσία (ακόμα μία θέση στο Europa League), η οποία βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας τούτη τη στιγμή. Απειλή, πάντως, προκύπτει από την Τουρκία, η οποία τούτη τη στιγμή εκπροσωπείται από Γαλατάσαραϊ σε Champions League και Φενέρμπαχτσε σε Europa League, με αρκετές ελπίδες πρόκρισης και σε επόμενες φάσεις.

Σημειώνεται ότι η βαθμολογία μιας χώρας υπολογίζεται από την ετήσια συγκομιδή των εκπροσώπων της σε Champions League και Europa League ανά έτος σε χρονικό φάσμα 5ετίας, διαιρούμενες με τον πλήθος τους. Κάθε αρχή της χρονιάς, αφαιρούνται οι βαθμοί της 1ης σεζόν και προστίθενται οι βαθμοί της νέας.

Τα «εισιτήρια» της UEFA:

Θέσεις 1-3: 4 CL, 3 EL (σύνολο 7)

Θέσεις 4-6: 3 CL, 3 EL (σύνολο 6)

Θέσεις 7-9: 2 CL, 4 EL (σύνολο 6)

Θέσεις 10-15: 2 CL, 3 EL (σύνολο 5)

Θέσεις 16-51: 1 CL, 3 EL (σύνολο 4)

Θέσεις 52-53: 1 CL, 2 EL (σύνολο 2)

* Το Λίχτενσταϊν δεν διαθέτει πρωτάθλημα, οπότε δεν δικαιούται “εισιτήριο” για το Champions League και έχει μόνιμα 1 θέση στο Europa League, ανεξαρτήτως πλασαρίσματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα