Αποπέμφθηκε ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

Προηγήθηκε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που έφερε τον αποπεμφθέντα πρόεδρο του ταμείου να ταξιδεύει με το ιδιωτικό αεροπλάνο του επιχειρηματία Μελισσανίδη στην Κεφαλονιά, κάτι που προκάλεσε την οργή του πρωθυπουργού.

Την άψογη συνεργασία του με την κυβέρνηση τόνισε κατά τη διάρκεια δήλωσή του ο Στέλιος Σταυρίδης ευχόμενος «να προχωρήσει δυναμικά και με επιτυχία το πάρα πολύ δύσκολο, αλλά εθνικά αναγκαίο έργο των αποκρατικοποιήσεων».

Διαβεβαίωση ότι δε θα πληγεί από την παραίτηση Σταυρίδη το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων παρείχε νωρίτερα ο Διευθύνων Σύμβουλος

του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, το οποίο αναμετέδιδε πως η παραίτηση του πρώην προέδρου του Ταμείου αφορούσε «θέματα ηθικής», επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Να σημειωθεί πως ο Στέλιος Σταυρίδης, είναι ο τρίτος επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ που αναγκάζεται σε παραίτηση μέσα σ’ ένα χρόνο, καθώς ο προκάτοχός του Τάκης Αθανασόπουλος παραιτήθηκε μετά από κατηγορίες που του αποδόθηκαν για παράβαση καθήκοντος αναφορικά με προηγούμενη θέση του στη ΔΕΗ, ενώ ο Κώστας Μητρόπουλος παραιτήθηκε κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δε βοηθά το ΤΑΙΠΕΔ.

Την παραίτηση Σταυρίδη σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter :

«Δεν αρκεί να φύγει αμέσως ο κ. Σταυρίδης από το ΤΑΙΠΕΔ. Πρέπει να φύγουν αυτοί που τον διόρισαν και ευνοούνπρονομιακές σχέσεις και συβάσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα