Παραδίδει το διαβατήριό του ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Ο δημοφιλής ηθοποιός κατηγορείται από την κυβέρνηση της Γαλλίας ότι προσπαθεί να αποφύγει τη βαριά φορολογία μετακομίζοντας σε ένα χωριό του Βελγίου κοντά στα σύνορα, όπου μάλιστα έχει αγοράσει ήδη σπίτι.

«Η επιτυχία, η δημιουργία και το ταλέντο τιμωρούνται σήμερα στην πατρίδα μου», δήλωσε ο Ζ. Ντεπαρντιέ.

Ο 63χρονος Ντεπαρντιέ, είναι ο τελευταίος πλούσιος Γάλλος που αναζητεί καταφύγιο εκτός Γαλλίας μετά την επιβολή υπερφόρου 75% από την κυβέρνηση

του Φρανσουά Ολάντ στους Γάλλους εκατομμυριούχους.

Από την άλλη πλευρά ο πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ-Ερό χαρακτήρισε «θλιβερή» και «μη πατριωτική» τη συμπεριφορά του σε μια περίοδο που οι Γάλλοι καλούνται να πληρώσουν υψηλότερους φόρους για να μειωθεί το δημόσιο χρέος.

«Θλιβερή, είπατε θλιβερή; Πόσο θλιβερό είναι αυτό;», ήταν η απάντηση του Ντεπαρντιέ στην εφημερίδα «Le Journal du Dimanche» ενώ υπογραμμίζει στην επιστολή του ότι έχει πληρώσει συνολικά φόρους 145 εκατομμυρίων ευρώ από τότε που άρχισε να εργάζεται ως τυπογράφος στην ηλικία των 14 ετών.

Ο Ντεπαρντιέ αγόρασε πρόσφατα ένα σπίτι στο βελγικό χωριό Νεσέν, το 27% των κατοίκων του οποίου είναι Γάλλοι, και έβαλε προς πώληση το σπίτι του στο Παρίσι. Επιπρόσθετα υποστηρίζει ότι από όλους όσοι έφυγαν για τον ίδιο λόγο από τη Γαλλία «κανένας δεν έχει δεχθεί τόσες προσβολές όσο εγώ. Δεν έχω πλέον κάποιο λόγο για να μείνω εδώ. Θα συνεχίσω ν΄αγαπώ τους Γάλλους και αυτό το κοινό με το οποίο έχω μοιραστεί τόσες συγκινήσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα