Παπουτσής: Σιωπήσαμε απέναντι στην ανατροπή Παπανδρέου

21:19 1/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Το ΠΑΣΟΚ έπεσε, είπε ο ίδιος, όταν επικράτησε η λογική ταύτισης με το μνημόνιο και την τρόικα.

«Το ΠΑΣΟΚ ηττήθηκε όταν αποδέχθηκε τη λογική να γίνει η κρίση ευκαιρία για να περάσουν νεοφιλελεύθερες λογικές» είπε.

«Ως τώρα αρνηθήκαμε να συζητήσουμε για παραλείψει, λάθη, επιλογές που μας εγκλώβισαν» τόνισε

ο ίδιος και πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ δεν το έφερε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αλλά η ανυπαρξία θεσμικού πλαισίου στην ΕΕ.

«Αρνηθήκαμε να συζητήσουμε για το τι παραλάβαμε, για εκβιασμούς από εσωτερικά και εξωτερικά συμφέροντα. Σιωπήσαμε και δεν συζητήσαμε για την ανατροπή του εκλεγμένου πρωθυπουργού» τόνισε ο ίδιος.

«Το μνημόνιο δεν ήταν ποτέ ιδεολογία μας» είπε ο κ. Παπουτσής και επισήμανε την ανάγκη μιας ρεαλιστικής πολιτικής χωρίς όμως το ΠΑΣΟΚ να εγκαταλείψει τις αρχές του.

«Χρειάζεται εδώ και τώρα ανάπτυξη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας…η Ελλάδα για να αντέξει πρέπει να έχει πολιτική σταθερότητα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για παιχνίδια εξουσίας. Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να είναι πρωταγωνιστής…Οι σημερινές συνθήκες επιβάλλουν ρεαλισμό, όμως η συμμετοχή στην κυβέρνηση δεν δικαιολογεί ιδεολογική μετάλλαξη διότι διαφορετικά θα γίνει υποστύλωμα της συντηρητικής παράταξης».

Τέλος ο κ. Παπουτσής υπογράμμισε την ανάγκη για ένα ενιαίο ΠΑΣΟΚ, έναν ισχυρό πυλώνα μεσαίου χώρου και κεντροαριστεράς στην Ελλάδα.

«Σε όλους μας είναι διάχυτη η υπαρξιακή αγωνία για το παρόν και το μέλλον του κινήματος…κανείς δεν περισσεύει, ειδικά όσοι έδωσαν τη ζωή τους στον κοινωνικό μας αγώνα και αισθάνονται ότι είναι άστεγοι και έξω από το σπίτι τους» κατέληξε ο Χρήστος Παπουτσής.

Keywords
Τυχαία Θέματα