ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ

Επίθεση σε όλα τα κόμματα εξαπέλυσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, καλώντας τον λαό σε περίπτωση που προκύψει κυβέρνηση να είναι έτοιμο για πόλεμο και σε περίπτωση νέων εκλογών να διορθώσει την ψήφο του.

Σε ομιλία της στο Πεδίον του Άρεως, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι «αν προκύψει κυβέρνηση τις επόμενες μέρες, αυτή θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, και ο λαός πρέπει να βγει σε πόλεμο. Αν πάμε όμως σε εκλογές χρειάζεται συναγερμός και επαγρύπνηση πριν απ’ όλα από τους

κομμουνιστές και κομμουνίστριες, όλους εκείνους που μας ψήφισαν, καθώς δώσαμε μαζί τον αγώνα στα εργοστάσια, τα γραφεία, στις λαϊκές γειτονιές, στην ύπαιθρο. Συναγερμός και επαγρύπνηση από εκείνους που αυτή την φορά δεν μας ψήφισαν γιατί πίστεψαν ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με λοιπές δυνάμεις μπορεί να ανακουφίσει το λαό από τα βάσανά του. Τώρα μπορούν να δουν το ζήτημα πιο καθαρά».

«Η δεύτερη κάλπη πρέπει να δείξει ότι οι εργατοϋπάλληλοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα καταλαβαίνουν τι σημαίνει για την άλλη μέρα ισχυρό ΚΚΕ. Αλλάξτε την ψήφο σας, αυτό είναι το σύνθημά μας αν γίνουν εκλογές», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα.

Η γ.γ. του ΚΚΕ επισήμανε ότι «ο λαός δεν χρειάζεται ούτε τα σημερινά μνημόνια ούτε άλλα τροποποιημένα μνημόνια» και επιχειρώντας να αιτιολογήσει τη στάση της απέναντι σε κυβέρνηση της Αριστεράς ανέφερε: «Απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα μας αταλάντευτα στην κρίσιμη 10ετία του 90 ως σήμερα. Προσέξτε! Απαιτούν από το ΚΚΕ να ακυρώσει ό, τι κατέκτησε, να κάνει δήλωση μετανοίας, να αποδεχθεί ότι ο καπιταλισμός μπορεί να γίνει ανθρώπινος. Μας ζητούν να ακυρώσουμε: Την συνέχεια στην 94χρονη ιστορική μας δράση και πείρα. Μας ζητούν να αποκηρύξουμε το σύνθημα «χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά»».

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν ανώδυνες λύσεις. «Ο δρόμος της ρήξης, της σύγκρουσης, απαιτεί θυσίες, αυτές όμως οδηγούν στην λαϊκή ευημερία. Ο δρόμος του συμβιβασμού που προτείνουν οι άλλες δυνάμεις απαιτεί δίχως τέλος βαριές και άσκοπες θυσίες, χωρίς θετική προοπτική για το λαό», επισήμανε.

«Σκεφτείτε να συμμετέχει το ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση και να υποδέχεται την τρόικα, να ακούει τον κ. Ραίνχεμπαχ, τους διάφορους κηδεμόνες των υπουργείων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα απαλλάξει την Ελλάδα από την τρόικα. Μόνο με αποδέσμευση γλυτώνεις», πρόσθεσε

Τέλος κάλεσε τους νέους και τις νέες και γενικότερα τους εργαζόμενοι που υποφέρουν «να διορθώσουν την ψήφο τους που την έδωσαν στην Χρυσή Αυγή ενώ σίγουρα δεν συμφωνούν με τις ναζιστικές απόψεις τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα