Παπαρήγα: «Κοινό μέτωπο των λαών για έξοδο από την Ε.Ε.»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ υπογράμμισε τη βαθιά ανησυχία του Περισσού λόγω της γεωπολιτικής θέσης της Κύπρου, λέγοντας ότι «τα μονοπώλια και οι ανταγωνίστριες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις θέλουν να βάλουν στο χέρι τους υδρογονάνθρακες».

Παράλληλα, η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι η κυπριακή κρίση δείχνει ότι «δεν δικαιώθηκε η ένταξη της Κύπρου

στην ΕΕ, δεν λύθηκε το Κυπριακό και πολύ φοβόμαστε ένα σχέδιο Ανάν, που μπορεί να είναι χειρότερο και από το προηγούμενο και τα σημάδια που σήμερα έχουμε είναι η επαναπροσέγγιση Τουρκίας – Ισραήλ και οι δηλώσεις της Ρωσίας για τις τουρκικές διεκδικήσεις».

«Όλα αυτά δείχνουν το εξής πράγμα: Μονόδρομος για όλους τους λαούς της Ευρώπης και των 27 κρατών – μελών είναι το κοινό μέτωπο, με στόχο την απαλλαγή από τον ευρωμονόδρομο (και) την αποδέσμευση από την ΕΕ. Αυτό το μέτωπο των λαών χρειαζόμαστε, όλα τα άλλα τα “έξω από την ευρωζώνη” ή “λύση εντός ή εκτός τρόικας” ή “πηγαίνω πότε με το ένα ιμπεριαλιστικό κέντρο και πότε με το άλλο”, μόνο δραματικές επιπτώσεις μπορούν να έχουν για τους λαούς», συνέχισε η Αλέκα Παπαρήγα, καταλήγοντας ως εξής: «η ΕΕ δεν διορθώνεται, ανατρέπεται με την πάλη των λαών στο εθνικό επίπεδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα