ΠΑΟ-ΑΕΚ ρετρό: μέρος τρίτο

Είναι η σεζόν (1992-93) που η ΑΕΚ θα πανηγυρίσει το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημά της και τρίτο συνολικά με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στην τεχνική ηγεσία. Είναι η χρονιά που ο Γιώργος Βαρδινογιάννης φέρνει στην Παιανία τον Ιβιτσα Οσιμ για να επαναφέρει τους «πράσινους» στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι η χρονιά που ο Ολυμπιακός μένει ξανά νωρίς εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Το ντέρμπι στη Νέα

Φιλαδέλφεια θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον τίτλο, αφού η ΑΕΚ εξακολουθεί να είναι πρώτη στη βαθμολογία (την πρώτη σεζόν που καθιερώθηκε το σύστημα 3-1-0), αλλά την ακολουθεί κατά πόδας ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αν και βρέθηκε στο -11, μάζεψε τη διαφορά και επέστρεψε στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Tο ντέρμπι αρχίζει ιδανικά για την Ενωση, αφού μόλις στο 1ο λεπτό ο Βασίλης Δημητριάδης, μετά από πάσα του νεαρού (τότε) Τσιάρτα), πλάσαρε εύστοχα για το 1-0. Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την υπεροχή, έχασε ευκαιρίες απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που έδειξε να επηρεάζεται από το γρήγορο γκολ και τελικά ευτύχησε να σκοράρει στο δεύτερο μέρος με τέρμα του Αλέκου Αλεξανδρή μετά από ασίστ του Χάρη Κοπιτσή.

Στο 78ο λεπτό οι «πράσινοι» μπήκαν ξανά στο παιχνίδι μετά το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κριστόφ Βαζέχα, οι «κιτρινόμαυροι» όμως δεν έδειχναν διατεθειμένοι να χάσουν ό,τι έχτιζαν. Λίγα λεπτά αργότερα ο Κοπιτσής με ευθύβολο δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιόζεφ Βάντσικ και διαμόρφωσε το τελικό και θριαμβευτικό 3-1. Μετά από εκείνη την εμφάνιση του Χάρη Κοπιτσή, οι φίλαθλοι της ΑΕΚ έβγαλαν το γνωστό σύνθημα με το όνομά του…

Για την ιστορία, στις επόμενες επτά αγωνιστικές μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος η ΑΕΚ έκανε έξι νίκες και μία ήττα (από τον ΠΑΟΚ), ενώ εξασφάλισε τον τίτλο στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής στο «Ν. Γκούμας» όπου νίκησε 3-1 τον αδιάφορο βαθμολογικά Ολυμπιακό.

Συνοπτικά τα γκολ: 1′ Δημητριάδης, 54′ Αλεξανδρής, 85′ Κοπιτσής – 78′ Βαζέχα πεν.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :  ΠΑΟ-ΑΕΚ ρετρό: μέρος δεύτερο

Keywords
Τυχαία Θέματα