Πανελλαδικές: Οδηγίες της τελευταίας στιγμής

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εξετάσεις έχει αρχίσει και η αγωνία των υποψηφίων έχει κορυφωθεί.

Διαβάστε τις χρήσιμες οδηγίες:

Πως γίνετε η επιτήρηση

Οι επιτηρητές απαγορεύεται να δίνουν οποιαδήποτε διευκρίνηση. Όπως και οι υποψήφιοι, οι επιτηρητές απαγορεύεται να έχουν μαζί τους κινητό.

Αν χρειαστείτε τουαλέτα

Δεν επιτρέπεται στους εξεταζόμενους να βγουν από την αίθουσα εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις. Τότε καλείται ο εφεδρικός επιτηρητής, ο οποίος συνοδεύει τον εξεταζόμενο, ελέγχοντας τους χώρους που αυτός επισκέπτεται για την αποφυγή δολίευσης

των εξετάσεων.

Αν αρρωστήσετε

Αν νιώσει ξαφνική αδιαθεσία ένας υποψήφιος και αναγκαστεί να διακόψει την εξέτασή του, τότε η Λυκειακή Επιτροπή θα συντάξει σχετικό πρακτικό και θα φυλάξει το γραπτό στο οικείο εξεταστικό κέντρο, ενώ θα αποστέλλει αντίγραφο του πρακτικού στο βαθμολογικό κέντρο ενημερώνοντας για την απουσία του υποψηφίου. Ο υποψήφιος θα λάβει μέρος στις επαναληπτικές εξετάσεις στο μάθημα που διέκοψε την εξέτασή του. Σε περίπτωση που δηλώσει ότι είχε τελειώσει, τότε το γραπτό του θα βαθμολογηθεί κανονικά.

Τι απαγορεύεται

Οι υποψήφιοι απαγορεύεται να έχουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, MP3, τάμπλετ, υπολογιστικές μηχανές και ραδιόφωνο. Επίσης απαγορεύονται τα έξυπνα ρολόγια. ΑΝ ο υποψήφιος έχει μαζί του κινητό θα πρέπει αν το παραδώσει στον πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής.

Τι πρέπει αν έχετε μαζί σας

Επιβάλλεται να έχετε το δελτίο εξεταζομένου, την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, δύο στυλό χρώματος μπλε ή μαύρο, καθώς και γεωμετρικά όργανα ατά την εξέταση του ανάλογου μαθήματος. Επίσης, ένα μπουκάλι νερό ή χυμό.

Πότε μηδενίζεται το γραπτό

Αν ο εξεταζόμενος φέρει μαζί του κάτι που απαγορεύεται. Αν αντιγράψει ή αν κάνει θόρυβο ενοχλώντας τους υπόλοιπους υποψηφίους.

Τέλος οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι απαγορεύεται η είσοδος γι' αυτούς στο Εξεταστικό Κέντρο.

Από «Τα Νέα»

Keywords
Τυχαία Θέματα