ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ;

08:30 6/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Θέλεις κουλτούρα; Έχω Περικλή στην Πετρούπολη, πρόταση για βόλτα στο Μπενάκη και θερινό με κλασικές ασπρόμαυρες ταινίες. Θέλεις φεστιβάλ; Έχω τριήμερο Αντιρατσιστικό και τον φεστιβαλικό μαραθώνιο αποχαιρετισμού του 7 Sins. Θέλεις παράδοση; Δόμνα Σαμίου, εγγύηση.

Παρασκευή

Από το λονδρέζικο Globe στο θέατρο Πέτρας

Ο Περικλής, η παράσταση του Εθνικού

Θεάτρου που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς στο θέατρο Globe στο Λονδίνο συμμετέχοντας στο διεθνές φεστιβάλ Globe to Globe για τον W. Shakespeare, έρχεται στην πόλη μας. Μια εξαιρετική σκηνοθεσία από τον Γ.Χουβαρδά κι ένα αξιέπαινενο επιτελείο ηθοποιών που αξίζει να παρακολουθήσετε.

Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη  21:30, 15 ευρώ, 12 ευρώ (μειωμένο)

16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Μια τριήμερη γιορτή γεμάτη μουσικές, συζητήσεις, εκθέσεις, θεατρικά δρώμενα, προβολές και γεύσεις από όλες τις γωνιές της γης, για την ισότιμη συνύπαρξη της πόλης. «Όχι» στη ρατσιστική βία, μέσα από μια πράξη έμπρακτης αλληλεγγύης (Παρασκευή 6 Ιουλίου, 9:30 μ.μ.: Rose Wood: χορευτικό και τραγούδια από τη Μαδαγασκάρη, rock συγκροτήματα από τις Φιλιππίνες, Ηip-Ηop από Φιλιππίνες και Αλβανία, DJ Theo)

Άλσος Γουδί  6-8/7  Γενική είσοδος 5 ευρώ, Τριήμερο εισιτήριο 10 ευρώ

Σάββατο

Κοινωνία Ώρα Μηδέν

 Στο πλαίσιο του κινηματογραφικού αφιερώματος  «Κοινωνία σε Κρίση» παρουσιάζεται η κλασική ταινία του R.Mulligan, Σκιές στη σιωπή (To kill a Mockingbird, 1962). Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Χ.Λη, η ταινία πραγματεύεται την επίκαιρη όσο ποτέ σχέση του ρατσισμού με την οικονομική κρίση

Ciné ΑττικόνΘόδωρος Αγγελόπουλος Αττικό Αλσος, Γαλάτσι  21:00  Είσοδος ελεύθερη μέχρι πλήρωσης των θέσεων.

Το θέατρο μπαίνει στο μουσείο

Ο Νίκος Διαμαντής είχε μια ιδέα που μας φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα: να χρησιμοποιήσει τους χώρους του Μουσείου Μπενάκη για να στήσει ένα μετα-δραματικό μωσαϊκό από ανθρώπινες δράσεις, ήχους, εικόνες, αντικείμενα. Το σκηνοθετημένο δρώμενο παρουσιάζει το χώρο του μουσείου με στόχο να τον αποδομήσει. Οι ηθοποιοί λειτουργούν ως ζωντανά εκθέματα και οι θεατές –καθώς εξερευνούν την παράσταση, «χρησιμοποιούν, όπως αυτοί νομίζουν, χάρτες και ενδείξεις, μεταλλάσσοντας έτσι τόσο την ακολουθία των γεγονότων όσο και τη χωροταξία της εγκατάστασης»– γίνονται κατά κάποιον τρόπο συν-δημιουργοί.

Από τις 5 έως τις 7/7, στο Μουσείο Μπενάκη.

Κυριακή

Αφιέρωμα στη Δόμνα Σαμίου

Ερμηνεύτρια, ερευνήτρια, δασκάλα δημοτικού τραγουδιού, παραγωγός δισκογραφικών εκδόσεων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, η Δόμνα Σαμίου υπήρξε μια μοναδική προσωπικότητα που το πάθος και ο αγώνας της για τη διάσωση της παράδοσης καθόρισαν τη στάση ολόκληρης της ζωής της. Απόψε, σημαντικά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου (Αρβανιτάκη, Βελεσιώτου, Μητσιάς, Μπάσης, Σαββόπουλος κ.ά.) τραγουδούν όσα αγάπησε.

Ωδείο Ηρώδου Αττικού  21:00  30€ (Ζώνη Α), 15 ευρώ (άνω διάζωμα), 10 ευρώ (φοιτητικό, ΑΜΕΑ)

Under The City Festival

Το «7 Sins» κλείνει τη

Keywords
Τυχαία Θέματα