Παλαιστινιακές ρουκέτες παρά την προσωρινή παύση πυρός

Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει ότι η απάντησή του θα «άμεση, σκληρή και αποφασιστική» εάν δεχτεί επίθεση κατά τη διάρκεια της κατάπαυσης του πυρός.

Ωστόσο, επί του παρόντος δεν έχει προχωρήσει σε στρατιωτική δράση, ούτε και έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση εκ μέρους της Χαμάς σχετικά με τη ρίψη των ρουκετών.

Η σύγκρουση έχει αφαιρέσει μέχρι στιγμής τη ζωή 227 Παλαιστινίων με το υψηλότερο τίμημα να πληρώνουν οι άμαχοι και τα παιδιά της Γάζας, ενώ το Ισραήλ μετρά έναν νεκρό από το μπαράζ ρουκετών της Χαμάς.

Η προσωρινή

κατάπαυση του πυρός ζητήθηκε από τον ΟΗΕ ώστε να επιτραπεί η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον παλαιστινιακό θύλακα που κατοικείται από 1,8 εκατ. Παλαιστίνιους που τελούν υπό ισραηλινό αποκλεισμό εδώ και χρόνια.

Οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι οι ρουκέτες χτύπησαν το νότιο Ισραήλ κοντά στη μεθόριο με τη Γάζα. Έπεσαν στην ύπαιθρο χωρίς να προκαλέσουν τραυματίες ή ζημιές. Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Η προσωρινή κατάπαυση του πυρός που συμφώνησαν Ισραήλ και Χαμάς τέθηκε σε ισχύ στις 10.00 το πρωί της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) και έχει διάρκεια πέντε ωρών.

Το ανατριχιαστικό βίντεο

Ένα από τα πιο ανατριχιαστικά περιστατικά που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες στη Γάζα, με τους βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού, κατέγραψε ο φακός του γαλλικού δικτύου TF1.

Τέσσερα παιδιά, ηλικίας από 7 έως 11 ετών, έπαιζαν σε μία παραλία στη Γάζα, όταν μία οβίδα έσκασε σε κοντινό κτίριο. Πανικόβλητα, τα παιδιά άρχισαν να τρέχουν, όταν μία δεύτερη οβίδα έσκασε ακριβώς από πίσω τους, σκοτώνοντας και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα