Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας: Φόρος τιμής στους Αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους

21:02 5/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Αποδίδεται φόρος τιμής στους Αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους με εισηγήσεις παγκοσμίου φήμης καθηγητών φιλοσοφίας και ανθρώπων του πνεύματος στον τόπο που δίδαξαν.

Την Τρίτη από τις 18:00 έως τις 20:00 πραγματοποιείται στην Ακαδημία Πλάτωνος ειδική συνεδρίαση με θέμα: «Η σημασία της ελληνικής φιλοσοφίας σήμερα».

Βορειοανατολικά του Ιερού βράχου της Ακροπόλεως, στο ίδιο τόπο όπου προ 2.400 ετών, ο κορυφαίος Έλληνας Φιλόσοφος

Πλάτων δίδασκε στον επίσης ξακουστό μαθητή του Αριστοτέλη (μετέπειτα διδάσκαλο του Μ.Αλεξάνδρου) την «Διαλεκτική», εκεί όπου την άνοιξη του 387 μΧ , ίδρυσε το πρώτο Πανεπιστήμιο στον κόσμο, συνεδριάζουν οι σύγχρονοι Επιστήμονες και Ακαδημαϊκοί Φιλόσοφοι απ΄ όλο τον κόσμο, που συμμετέχουν στο 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρίας.

Ο «Ναός του Πνεύματος» του Πλάτωνα ήταν αφιερωμένος στις Μούσες , στις Επιστήμες, στην έρευνα της ανθρώπινης ζωής και συμπαντικής ευταξίας. Στο πλαίσιο της ειδικής αυτής υπαίθριας συνεδρίας , στον φυσικό τόπο της Διδασκαλίας αλλά και μαθητείας των Μεγάλων Ελλήνων Φιλοσόφων, οι παρευρισκόμενοι, στοχάζονται με κεντρικό θέμα τη « Σημασία της Ελληνικής Φιλοσοφίας σήμερα».

Με πρόεδρο του φιλοσοφικού συμποσίου τον Καθηγητή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του San Diego των ΗΠΑ, Γεώργιο Αναγνωστόπουλο, οι διεθνούς φήμης Φιλόσοφοι –καθηγητές Ενρίκο Βέρτι, της Ιστορίας της Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Πάδοβα και Noburu Notomi από το Πανεπιστήμιο Κιουσου της Ιαπωνίας, αναπτύσσουν τις εισηγήσεις τους περί της «Σημασίας της Αριστοτελικής Φιλοσοφίας σήμερα» και της «Υποδοχής από την Ανατολική Ασία, της Πλατωνικής Ιδέας του Ιδανικού».

Καταδίκη των αποδοκιμασιών στον υπουργό Πολιτισμού
Εν τω μεταξύ η οργανωτική επιτροπή του Παγκοσμίου Συνεδρίου καταδικάζει έντονα τις αποδοκιμασίες προς τον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο. Κάνει λόγο για τους «ολίγους εκείνους, που, μη έχοντες καμία σχέση με το Συνέδριο, βρέθηκαν κατά την τελετή έναρξής του στο Ηρώδειο και προέβησαν σε μεμονωμένες, ανεπίτρεπτες φωνασκίες, μη σεβόμενοι το χώρο ούτε τους χιλιάδες φιλοξενούμενούς μας από όλο τον κόσμο.

Αυτές οι συμπεριφορές δεν έχουν καμία σχέση με το Συνέδριό μας, όπως και καμία σχέση δεν έχουν τα ολίγα πρόσωπα που τις εξεδήλωσαν».

Keywords
Τυχαία Θέματα