Παγκόσμια συγκίνηση για το θάνατο Μαντέλα

«Ο Νέλσον Μαντέλα πέτυχε περισσότερα απ’ όσα θα μπορούσε να σκεφτεί ποτέ κανείς ότι θα μπορεί να πετύχει ένας άνθρωπος», επισήμανε, ιδιαίτερα συγκινημένος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. «Είμαι ένας από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που άντλησαν έμπνευση από το παράδειγμά του», πρόσθεσε ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

«Άλλαξε τον ρου της Ιστορίας για το λαό του, τη χώρα του, την ήπειρο και τον κόσμο ολόκληρο. Οι σκέψεις μου είναι στην οικογένειά

του και στο λαό της Νοτίου Αφρικής», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, ενώ ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτς, υπογράμμισε ότι «ο κόσμος έχασε έναν ήρωα και ένα σύμβολο. Έναν υπερασπιστή της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ισότητας. Μία πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια ανθρώπους».

«Ένα μεγάλο φως για όλο τον κόσμο έσβησε. Ο Νέλσον Μαντέλα ήταν ένας ήρωας της εποχής μας. Ζήτησα να παραμείνει μεσίστια η σημαία στον αριθμό 10 (σ.σ. της Ντάουνινγκ Στριτ, δηλαδή του πρωθυπουργικού γραφείου)», επισήμανε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.

«Είμαι βαθύτατα συγκινημένος από το θάνατο ενός από τους μεγαλύτερους ανθρώπους των τελευταίων 100 ετών»,θ δήλωσε και ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών, Χάνες Σβόμποντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα