Πάει ολοταχώς και …δια πυρός και σιδήρου προς Ρωσία η Κριμαία
Ο Αξιόνοφ απέρριψε τις κατηγορίες των αντιπάλων του ότι θα «καθορίσει» το αποτέλεσμα σύμφωνα με τις οδηγίες της Μόσχας. Την Πέμπτη, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι η έκβαση του δημοψηφίσματος θα είναι ένα «Ναι» για την αποδοχή της ρωσικής κυριαρχίας, χωρίς απάτες. «Η διαδικασία θα είναι διαφανής και δίκαιη», είπε από το κοινοβούλιο της Κριμαίας. «Εγγυόμαστε ότι θα ακολουθηθούν όλες οι πτυχές του ευρωπαϊκού δικαίου, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας για τους ψηφοφόρους».
Ο
Ο πρωθυπουργός της Κριμαίας απέρριψε τις αναφορές ότι επιλέχθηκε από το Κρεμλίνο ώστε να υποστηρίξει μια στρατιωτική ρωσική κυριαρχία στη χερσόνησο, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι είναι Ρώσοι, αναφέρει το Reuters. «Οι σχέσεις μας είναι φιλικές και αδελφικές», είπε. Αρνήθηκε ότι υπήρχε κάτι ύποπτο στην εκλογή του, στις 27 Φεβρουαρίου, από το κοινοβούλιο της Κριμαίας το οποίο ελέγχετο από ένοπλους άνδρες που δεν επέτρεψαν στους δημοσιογράφους να εισέλθουν στο κτίριο κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. «Όλα αυτά είναι ψέματα», υποστήριξε.
Πίεση της Δύσης μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας – βέτο οι Ρώσοι
Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέβαλαν την Πέμπτη μία πρόταση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου αναφέρεται ότι το δημοψήφισμα της Κυριακής για την ανεξαρτησία της Κριμαίας από την Ουκρανία είναι παράνομο, ωστόσο η Ρωσία έχει διαβεβαιώσει ότι θα ασκήσει βέτο, αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δηλώσεις διπλωματών του συμβουλίου. Οι διπλωμάτες δήλωσαν ότι η μονοσέλιδη πρόταση θα παροτρύνει τις χώρες να μην αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στην Κριμαία, το κοινοβούλιο της οποίας έχει ψηφίσει ήδη υπέρ της ένταξης στη Ρωσία.
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Σαμάνθα Πάουερ, δήλωσε στους δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του 15μελούς Συμβουλίου Ασφαλείας, ότι στόχος της πρότασης αυτής είναι να αλλάξουν τα σχέδια της Ρωσίας «προτού χαθούν αθώες ζωές».
Μιλώντας στο Συμβούλιο είπε ότι στην πρόταση «υποστηρίζεται η εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης για τη διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία με βάση το διεθνές δίκαιο και ότι το Συμβούλιο θα πρέπει ενεργεί, όταν είναι απαραίτητο, για την προστασία της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας». Η Πάουερ χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ως «βιαστικά προγραμματισμένο, αδικαιολόγητο και διχαστικό». Είπε επίσης ότι αποτελεί παραβίαση της κυριαρχίας της Ουκρανίας και προειδοποίησε ότι ο χρόνος για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης εξαντλείται, ενώ προέτρεψε τη Ρωσία να εισακούσει «τις φωνές» των 14 μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και του ουκρανικού λαού.
Η ψηφοφορία για την πρόταση των ΗΠΑ αναμένετο να διεξαχθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πέμπτης. Ωστόσο, η Ρωσία, ένα από τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας που έχει το δικαίωμα να ασκήσει βέτο, κατέστησε σαφές ότι απορρίπτει την πρόταση, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η ψηφοφορία μέχρι και το Σάββατο ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος για διαπραγματεύσεις.
Καζάνι που βράζει η ανατολική Ουκρανία
Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δεκάδες τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ φιλορώσων και κυβερνητικών διαδηλωτών στο Ντόνετσκ, σύμφωνα με το Reuters. Εκατοντάδες διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν συγκρούστηκαν με ισάριθμους διαδηλωτές που τάσσονται υπέρ της κυβέρνησης του Κιέβου. Εν τω μεταξύ το Κίεβο κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις στην Κριμαία ότι άνοιξαν πυρ εναντίον ενός αναγνωριστικού αεροσκάφους από ένα Τεθωρακισμένο Όχημα Μεταφοράς Προσωπικού, κοντά στον ισθμό που ενώνει τη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας με την ηπειρωτική χώρα.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι γλιτώνουν την απόλυση - Οι φορείς που κλείνουν
- Ποιος είναι ο 55χρονος με τη Φεράρι που έκανε αρπαχτή άνω των 10 εκ. ευρώ από μεγάλα νοσοκομεία της χώρας
- ΝΑΙ δωρεάν Wifi: Ο Χάρτης του διαδικτύου στην Ελλάδα
- Σίγησε η διασημότερη «φωνή» των κινηματογραφικών διαφημιστικών σποτ
- «Λουκέτο» στην αλυσίδα καταστημάτων της Βέφας!
- «Εζησε και έφυγε αλύγιστος»
- Έρχεται το καλοκαίρι!
- Επιβεβαιώθηκε μετάδοση AIDS μεταξύ γυναικών
- Έλληνας τραγουδιστής: "Η Νατάσα Θεοδωρίδου δε μου φέρθηκε σωστά. Υπάρχει θεία δίκη!"
- Έσπασε ο τροχός του αεροπλάνου!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Matrix24

- Τελευταία Νέα Matrix24
- Πάει ολοταχώς και …δια πυρός και σιδήρου προς Ρωσία η Κριμαία
- Σκόνη
- Μπλέξαν τις γραμμές τους στο ΠΑΣΟΚ
- ΠΙΤΤΑΚΙΟΝ 14/3/2014
- Η έκπληξη του Γιάννη Πλούταρχου
- Τι θα πληρώσουν όσοι διαλύουν την επιχείρησή τους
- Από την Κηφισιά, υποψήφια στο Λουτράκι η Ντίνα Κοτσώνη
- Η Ρεπούση ήθελε, αλλά…
- Ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί στα μάτια σας
- Στην «Αυγή» η …αγγελία γάμου ΣΥΡΙΖΑ – Αρσένη
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Νομιμοποιούν αυθαίρετα νέας γενιάς;
- Ασύρματοι μετρητές κυκλοφορίας εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη
- ΠΑΥΛΙΔΗΣ : Η ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ... ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ!
- Ξεκινά το δεύτερο στάδιο μονοδρομήσεων στον Πειραιά
- Μαξίμου: Θέλει να αποφευχθεί η ρήξη, αλλά δεν κάνει πίσω για πλεόνασμα
- Παρίσι: Τριήμερο δωρεάν μετακινήσεων με τα ΜΜΜ λόγω ρύπανσης
- Λήγει η προθεσμία
- Τροφές που μας ομορφαίνουν
- Στο Ιράν μεταβαίνει σήμερα ο Ευ. Βενιζέλος
- Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Απόφαση Γενικής Συνέλευσης για όσους Διευθυντές σχολείων επιδεικνύουν αυταρχικές και αντισυναδελφικές συμπεριφορές