Π. Καμμένος: Όνειδος ο σημερινός δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Από εκεί δήλωσε πως «όποιος θέλει τη στήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα βγει δημόσια, δυνατά και ξεκάθαρα κατά των μνημονίων και της πολιτικής των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοίνωσε, παρουσία βουλευτών του κόμματος, τη στήριξη των ΑΝΕΛ στον επικεφαλής της «Συμμαχίας Ενεργών Πολιτών» και υποψήφιο για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης,

Χάρη Παπαγεωργίου.

Για το σημερινό δήμαρχο Θεσσαλονίκης υποστήριξε ότι «αποτελεί όνειδος», τονίζοντας ότι πρόσφατα σε δημοσιογραφική εκπομπή «χαιρέτισε τον Κεμάλ Ατατούρκ σαν τον μεγάλο ηγέτη της Θεσσαλονίκης». «Δεν αξίζει στη Θεσσαλονίκη, τέτοιος δήμαρχος» πρόσθεσε.

«Εδώ από τη Θεσσαλονίκη, λέω ξεκάθαρα στον Απόστολο Τζιτζικώστα, ότι εάν επιθυμεί τη στήριξη μας θα πρέπει να βγει δημόσια να καταγγείλει το μνημόνιο και τις πολιτικές τους. Ξεκάθαρα, αντρίκεια και στα ίσια».

Ισχυρίστηκε ότι «τον διευκολύνει» το γεγονός, ότι «ο αντίπαλος του για την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, Γ. Ιωαννίδης δήλωσε ξεκάθαρα ότι μπαίνει κάτω από τη σημαία της ΝΔ για να διεκδικήσει την περιφέρεια».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ισχυρίστηκε ότι μεθοδεύεται λύση για την ονομασία της FYROM, αντίθετη, από την απόφαση που είχε ληφθεί από τους πολιτικούς αρχηγούς υπό τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή, ότι «κανένα σύνθετο όνομα με τον όρο Μακεδονία δε θα υπάρχει, αποδεκτό από την ελληνική πολιτική, στη νέα ονομασία».

«Αυτή η απόφαση δεν ανατρέπεται από καμία κυβέρνηση. Αν έχουν τη δύναμη, ας πάνε σε δημοψήφισμα και να δουν ποιος είναι με ποιόν» πρόσθεσε.

Απηύθυνε επίσης προσκλητήριο να έρθουν κοντά στους ΑΝΕΛ όσοι «παλαιότερα συναντηθήκαμε σε κοινούς αγώνες» και σήμερα «είναι ενεργοί, αλλά αποκλεισμένοι από τα κόμματα εξουσίας», καλώντας ονομαστικά τον Π. Σγουρίδη, τον Δ. Βουνάτσο και τον Κ. Μαντουβά.

Εξέφρασε τέλος τη στήριξη του στους πρώην εργαζόμενους της ΕΤ-3.

Keywords
Τυχαία Θέματα