Οξεία αντιπαράθεση Στουρνάρα – Τσίπρα για τις τράπεζες

Η συζήτηση άναψε για τα καλά, καθώς το θέμα ήταν καυτό, με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραλληλίζει την κατάσταση στην Ελλάδα με αυτήν που περιγράφεται στην ταινία «Οδηγός Διαπλοκής».

«Δεν χαριστήκαμε ούτε θα χαριστούμε σε κανένα» επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απαντώντας, για να συμπληρώσει ότι «επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης έχει ξεκινήσει διαδικασία

κάθαρσης» υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για πολιτικές και ποινικές ευθύνες για τις τράπεζες και υποστήριξε ότι θα επέλθει ζημία 25 δισ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο από την ανακεφαλαιοποίηση.

«Πρόκειται τριπολικό σύστημα. Πρώτος οδηγός διαπλοκής το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας και τα κόμματα που κυβέρνησαν, δεύτερος οι τράπεζες που έδιναν δάνεια χωρίς εγγυήσεις, τρίτος οδηγός οι όμιλοι που ελέγχουν ΜΜΕ» ανέφερε.

Στη δευτερολογία του ανέφερε επίσης ότι «το χρηματιστηριακό παιχνίδι με τις τράπεζες μυρίζει διαθέσεις κερδοσκοπίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε δε ως «αδιανόητο» να μετακινηθεί ο Γιάννης Στουρνάρας από το υπουργείο Οικονομικών στην Τράπεζα της Ελλάδος.

«Αυτή η επιλογή είναι έξω από κάθε λογική δημοκρατικής μετάβασης, δεν μπορεί να ληφθεί μία τέτοια απόφαση χωρίς τη συναίνεση του κόμματος που θα είναι σε λίγο στην κυβέρνηση και αυτό οφείλετε όλοι να το σεβαστείτε» είπε χαρακτηριστικά.

«Έχω πολύ δουλειά να κάνω τους επόμενους μήνες. Δεν με αφορούν τα σενάρια» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Στουρνάρα που εξέφρασε τη λύπη του για την υιοθέτηση εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα των σεναρίων αυτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οξεία, Στουρνάρα – Τσίπρα,oxeia, stournara – tsipra