Όταν το Ford Cougar έγινε Ferrari των 40.000 ευρώ

Αεροδυναμικό σχήμα, επιθετικές γραμμές και για σήμα το διάσημο, όρθιο αλογάκι. Και όμως, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν είναι κάποια Ferrari αλλά ένα παλιό Ford Cougar, ένα όχι ιδιαίτερα επιτυχημένο μοντέλο που κατασκευαζόταν την τετραετία 1998-2002!

Ο ιδιοκτήτης του Shaban Din μετέτρεψε μετά από ατέλειωτες ώρες προσωπικής εργασίας το παλιό Ford

αξίας γύρω στα 1.000 ευρώ σε μία εξαιρετική απομίμηση της Ferrari 458 Italia. Το ιταλικό super car κοστολογείται στο εξωτερικό από 200.000 ευρώ και πάνω, ενώ η μετατροπή αφορά τόσον την εξωτερική, όσο και την εσωτερική εμφάνιση του μοντέλου. Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο, τοποθέτησε ο Shaban Din κάτω από το πίσω καπό ένα ιμιτασιόν καπάκι κινητήρα της Ferrari, καθώς στο Ford Cougar το μοτέρ βρίσκεται τοποθετημένο εμπρός.

Όσο επιτυχημένη και να είναι ωστόσο η απομίμηση, στον δρόμο γίνεται γρήγορα ξεκάθαρο ότι δεν οδηγείς μία πραγματική Ferrari. Ο κινητήρας του Ford Cougar αποδίδει 170 ίππους, επιταχύνει το αυτοκίνητο από μηδέν έως 100 χλμ./ώρα σε 8,6’’ και του επιτρέπει να πιάσει τα 225 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα. Αντίθετα, η ορίτζιναλ Ferrari 458 Italia των 570 ίππων πραγματοποιεί το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4’’ και η τελική της αγγίζει τα 325 χλμ./ώρα.

Εννοείται, ότι η πρωτότυπη «FORDrari» έχει διχάσει τα πνεύματα στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης μίας Ferrari F430, δηλαδή του προγενέστερου μοντέλου της 458 Ιtalia, τόλμησε να υποστηρίξει ότι η απομίμηση του Shaban Din του άρεσε περισσότερο από το δικό του αυτοκίνητο και συγκέντρωσε τα πυρά των φίλων της ιταλικής μάρκας.

Η Ferrari – μαϊμού δεν θα μείνει ωστόσο στην κατοχή του σημερινού ιδιοκτήτη της για πολύ καιρό ακόμη, αφού προσφέρεται προς πώληση από έναν άγγλο έμπορο αυτοκινήτων στην τιμή των 40.000 ευρώ.

Από το autoreport.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα