Όσους διαχειρίστηκαν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ καλεί η Ιπποκράτους

Με το ΠΑΣΟΚ να μένει ουσιαστικά με μηδενική επιχορήγηση, δεδομένων της δραστικής μείωσης της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης κατά 90% (από 22 εκατομμύρια σε περίπου 2,5, τα οποία μάλιστα είναι εκχωρημένα στις τράπεζες) και των προβλημάτων του προηγούμενου διαστήματος με τις αμοιβές των εργαζομένων, η Ιπποκράτους χαρακτηρίζει «αναγκαία την εφαρμογή αυστηρών κανόνων διαφάνειας στην οικονομική διαχείριση».

Έτσι, πριν ακόμα υποβληθεί η έκθεση των έξι μεγάλων ελεγκτικών εταιριών που έχουν κληθεί

να ελέγξουν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, η Ιπποκράτους διαμηνύει τώρα ότι θα ζητήσει από τα πρόσωπα που έχουν κατά καιρούς αναμιχθεί στη διαχείριση των οικονομικών, να συνεργαστούν με τους ελεγκτές ώστε να είναι πλήρη τα λογιστικά στοιχεία και τα παραστατικά των δαπανών. Καλεί δηλαδή, έστω και στο παρά ένα, όσους διαχειρίστηκαν τα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ το προηγούμενο διάστημα να μιλήσουν για το θέμα.

Κατά τα λοιπά,στο τραπέζι της συζήτησης νυν και πρώην προέδρων του ΠΑΣΟΚ έπεσαν όλες οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, από την πορεία της κυβέρνησης και της χώρας, ως τα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη και δη τα σοσιαλιστικά της κόμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Παπανδρέου επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν στελέχη τα οποία έχουν εξουσιοδοτηθεί να μιλούν εκ μέρους του, πολλώ δε μάλλον να αναλαμβάνουν πολιτικές πρωτοβουλίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου προφανώς να σταματήσουν να του ‘χρεώνονται’ πράγματα, στα οποία δεν έχει ανάμειξη.

Οι δύο άντρες συζήτησαν και για τη λίστα Λαγκάρντ και την «κατάρρευση της πολιτικής σκευωρίας που οργάνωσε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ», όπως υποστηρίζει με άτυπη ενημέρωσή της η Ιπποκράτους, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αναφέρεται στις «τεράστιες ευθύνες ορισμένων προσώπων που έπαιξαν δυστυχώς ρόλο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009-2012», φωτογραφίζοντας έτσι τον προκάτοχό του στο υπουργείο Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Δεδομένου τέλος ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα επισκεφθεί την Πάτρα για τις ημέρες του Πάσχα, οι δύο άνδρες συζήτησαν και τις εξελίξεις σε σχέση με τους οδικούς άξονες και ιδίως την Ολυμπία Οδό, που επισκέφθηκε πρόσφατα ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό, και σύμφωνα με την Ιπποκράτους, πρέπει να ολοκληρωθεί και για την απόδοση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας στην πόλη και τους πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα