Οργή για τον αποκλεισμό της πάλης

Οργίλη ήταν η αντίδραση του προέδρου της Ομοσπονδίας πάλης, Κώστα Θάνου, για την απόφαση να μείνει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων το συγκεκριμένο άθλημα.

«Η απόφαση αυτή πιστεύω πως δεν θα σταθεί στην ολομέλεια του Σεπτεμβρίου. Θα την χαρακτήριζα ανεκδιήγητη. Η πάλη είναι ένα άθλημα που είναι ταυτισμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν γίνεται να αποφασίζουν να ρίξουν ένα σύμβολο όπως είναι η πάλη. Έτσι, όπως το πάνε θα καταργήσουν σε λίγο και την ονομασία των Ολυμπιακών Αγώνων».

Ερωτηθείς για το αν είχε κάποια ενημέρωση σχετικά με αυτή την απόφαση: «Δεν είχα κάποια ενημέρωση. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου τα στάδια της πάλης ήταν συνεχώς γεμάτα. Η πάλη έδειξε σαν άθλημα πως έχει φιλάθλους. Επίσης, να πως τονίσω είναι ένα άθλημα που δεν έχει δώσει δικαιώματα ντοπαρίσματος και είναι ένα ιστορικό άθλημα και δεν μπορώ να δικαιολογήσω αυτή την απόφαση. Η πάλη στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες τα πήγε καλά. Επίσης, δεν έχουμε κρούσματα ντόπινγκ και γιʼ αυτό πιστεύω πως αυτή η απόφαση που πάρθηκε ήταν ιεροσυλία. Είμαι αισιόδοξος και πως η ολομέλεια δεν θα αφήσει την πάλη εκτός Ολυμπιακών Αγώνων».

Keywords
Τυχαία Θέματα