Οργανώνονται οι μετανάστες

Στόχος όπως δήλωσαν είναι  να έχουν ενιαία φωνή και δράση.

Όπως δήλωσε ο Σέιτ Αλντογκάν, Κούρδος από την Τουρκία, το όργανο αυτό θα εκπροσωπεί είκοσι κοινότητες μεταναστών και τρεις αφρικανικές οργανώσεις.

Επιδιώκουν, όπως αναφέρθηκε, «να ακουστεί η δική τους φωνή, να εκφράζουν τις θέσεις τους, να μιλούν οι ίδιοι για τα προβλήματά τους, τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχονται, αντί να μιλούν οι άλλοι γι αυτούς».

«Θα πάμε στα Ηνωμένα Έθνη, στη Διεθνή Αμνηστία, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στα

ελληνικά δικαστήρια. Πρέπει να τιμωρηθούν όσοι απειλούν την ασφάλειά μας. Εμείς είμαστε κομμάτι των Ελλήνων εργαζομένων, είμαστε μαζί τους και θα αγωνιστούμε μαζί» είπε ο κ. Αλντογκάν και κάλεσε «την ελληνική πολιτεία, την ελληνική δικαιοσύνη, αλλά και την ελληνική Αριστερά, τα κόμματα, κάθε δημοκράτη πολίτη, τα συνδικάτα, να πάρουν θέση για όσα συμβαίνουν».

«Αποκτούμε τη μορφή δαίμονα στην ελληνική κοινωνία» υποστήριξε, σημειώνοντας ότι όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, όπως η ανεργία, η έλλειψη δημόσιας υγείας, η εγκληματικότητα, η ανασφάλεια, αποδίδονται στους μετανάστες.

«Υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις μεταναστών, τις οποίες καταδικάζουμε. Αλλά για ένα μαμούνι θέλουν να κάψουν όλο το στρώμα» είπε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Μιλούν για τους μετανάστες σαν να μιλούν για κατσαρίδες. Μας γέννησε και εμάς μια μάνα».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη Χρυσή Αυγή, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι  πολιτεία ακόμη δηλώνει ότι θα πάρει μέτρα.

«Δεν νιώθουμε ασφάλεια στη ζωή μας, φοβόμαστε ανά πάσα στιγμή μήπως μας σφάξουν οι ναζιστές στον δρόμο. Δεν είμαστε πρόβατα για σφάξιμο» είπε.

Η Άουα Σάνκο, εκπρόσωπος των Αφρικανών γυναικών, στάθηκε ιδιαίτερα στον νόμο 3838/2010 για την παροχή ιθαγένειας και υποστήριξε ότι ήταν μια αρχή, ένας πολύτιμος νόμος που δεν θα έπρεπε να καταργηθεί.

«Ο τελευταίος καιρός είναι δύσκολος για όλους, αλλά παρουσιάζονται ως φταίχτες οι μετανάστες. Γίνονται ρατσιστικές πράξεις. Υπάρχει ξενοφοβία» πρόσθεσε.

«Οι μετανάστες δεν είναι πηγή του κακού» δήλωσε και ο Νικόδημος Κίνυουα από την οργάνωση μεταναστών ASANTE, που ζει από το 1985 στην Ελλάδα. Στο επίκεντρο της τοποθέτησής του βρέθηκε ο νόμος για την ελληνική ιθαγένεια, οι αλλαγές που ακούγεται ότι ετοιμάζονται και που «οδηγούν σε περισσότερους αποκλεισμούς».

Ο Αζαρ Τσάκο, Κούρδος από τη Συρία, είπε ότι πριν από δύο χρόνια πολλοί συμπατριώτες του ήταν έτοιμοι να εγκαταλείψουν την Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά ο πόλεμος που ξέσπασε στην πατρίδα του τους κράτησε εδώ. Επίσης, κατήγγειλε ότι την τελευταία περίοδο, πολλοί μετανάστες που εργάζονταν στην Ελλάδα κανονικά, δεν μπορούν να πάρουν τα ένσημά τους γιατί οι εργοδότες τους δεν κατέβαλαν τις εισφορές τους.

Παρούσες στην εκδήλωση ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βασιλική Κατριβάνου, Αφροδίτη Σταμπουλή και Μαρία Κανελλοπούλου, που υποσχέθηκαν στήριξη και συνεργασία με το νέο όργανο για την υπεράσπιση των δ

Keywords
Τυχαία Θέματα