Όπου ακούς πολλά κεράσια

Με την «φωτιά» μοιάζει να παίζει η Αθήνα: Το Μαξίμου και πριν, αλλά ιδιαίτερα μετά τις εκλογές έχει σηκώσει πολύ το θέμα των αιτημάτων του για μείωση φόρων, κάτι όμως που υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να «σκάσει» επικοινωνιακά στα χέρια του Πρωθυπουργού.

Προς το παρόν οι δανειστές δεν επιδεικνύουν διάθεση να συζητήσουν κάτι τέτοιο παρά μόνον εφόσον η Ελλάδα καταφέρει να συγκεντρώσει

τους φόρους που έχει ήδη επιβάλλει.

Και πώς να τους συγκεντρώσει; Κάθε μήνα «σκάνε» ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 1 δισ. ευρώ και όχι άδικα.

Με μισθούς πετσοκομμένους κατά 30% με 40% σε σχέση με 2-3 χρόνια πριν και φορολογική επιβάρυνση σχεδόν έξι φορές πάνω, πόσο θα αντέξουν τα νοικοκυριά να καταβάλλουν φόρους; Πόσο μάλλον όταν τα περισσότερα έχουν και κάποιο στεγαστικό ή άλλο δάνειο πάνω από το «κεφάλι» τους.

Η Αθήνα βέβαια έχει έτοιμο το επιχείρημα προς την τρόικα ότι στις δικές της προβλέψεις έχει πέσει έξω, ενώ η δική μας πλευρά κατάφερε να υπερκαλύψει τους στόχους.

Αλλά πόσο βέβαιοι είναι εκεί στο Μαξίμου ότι θα καταφέρουν να πάρουν αυτό που θέλουν;

Αν μη τι άλλο αυτά που ακούγονται είναι πάρα πολλά … για να είναι αληθινά.. Ήδη ενώ η αρχική διαρροή μιλούσε -για παράδειγμα- για κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης η νεότερη πληροφόρηση είναι πως θα διεκδικήσουμε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα την μείωσή της στο μισό!

Ήδη δηλαδή φαίνεται να «μαζεύεται» το πράγμα… Όπως και να έχει αυτή την στιγμή θα ήταν μια μεγάλη ανακούφιση να επιτύχει η Αθήνα μείωση των φόρων. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως θα απελευθερωθεί και χρήμα που θα κινηθεί στην αγορά.. Βέβαια είναι τόσες οι προηγούμενες φορο-επιβαρύνσεις που θα φανεί ως σταγόνα στον ωκεανό, αλλά και πάλι..

Θα πρόκειται πάντως, για μεγάλο επικοινωνιακό φιάσκο εάν μας προκύψει το «όπου ακούς πολλά κεράσια βάστα και μικρό καλάθι»…

Keywords
Τυχαία Θέματα