Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Οι τρεις υποψήφιες πόλεις

00:04 4/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Τόκιο, Μαδρίτη και Κωνσταντινούπολη παρέθεσαν τα στοιχεία στη ΔΟΕ , τα οποία θεωρούν ότι, θα τους βοηθήσουν στην ανάληψη των αγώνων.

Κάθε υποψήφια πόλη είχε στη διάθεσή της μιάμιση ώρα για την παρουσίασή της αλλά και να απαντήσει σε ερωτήσεις της ΔΟΕ.

Μεγάλο πρόβλημα για την Κωνσταντινούπολη οι πρόσφατες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ενώ «πονοκέφαλος» για τη Μαδρίτη είναι η κατάσταση

της ισπανικής οικονομίας.

Το Τόκιο είχε αναλάβει τους Ολυμπιακούς του 1964 και κάνει μια δεύτερη προσπάθεια για να τους αναλάβει εκ νέου. Η Μαδρίτη έθεσε υποψηφιότητα για 3η φορά και η Κωνσταντινούπολη για 5η.

Αν και δεν δίνεται κάποιο φαβορί για τη διοργάνωση του 2020, η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας εμφανίζεται να έχει ένα μικρό πλεονέκτημα, που ίσως αποβεί καθοριστικό στην ψηφοφορία της 7ης Σεπτεμβρίου στο Μπουένος Άϊρες.

Στην ίδια σύνοδο στην Αργεντινή θα γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου και η εκλογή του νέου προέδρου της ΔΟΕ, ο οποίος θα διαδεχθεί το Ζακ Ρογκ, που αποχωρεί μετά από 12ετή θητεία.

Υποψήφιοι για τη διαδοχή του είναι έξι μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ. Ο λόγος για τον Ουκρανό Σεργκέι Μπούμπκα, το Γερμανό Τόμας Μπαχ, τον Ενγκ Σερ Μιάνγκ από τη Σιγκαπούρη, τον Πορτορικανό Ρίτσαρντ Κάριον, τον Τσινγκ Κουό Γου από την Κινεζική Ταϊπέι και τον Ελβετό Ντένις Οσβαλντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα