Ολοταχώς για πρόωρες εκλογές η Ιταλία

«Η εμπειρία της κυβέρνησης Μόντι ολοκληρώθηκε. Δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις για την μεταρρύθμιση σχετικά με την ποινική ευθύνη των δικαστικών και για ένα νέο νόμο που έπρεπε να ρυθμίζει τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις με δικαστική εντολή», δήλωσε ο γραμματέας του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL), Αντζελίνο Αλφάνο, στην βουλή της Ρώμης.

Σύμφωνα με τον Αλφάνο «το κόμμα του θα εγγυηθεί μια ήρεμη ολοκλήρωση της νομοθετικής περιόδου, με την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού του 2013».

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε, χωρίς  δηλώσεις

και δίχως επίσημη ανακοίνωση, η συνάντηση του Ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, με τον Αλφάνο.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης το απόγευμα, πρόκειται να συναντηθεί με τον Ναπολιτάνο και ο επικεφαλής του Δημοκρατικού κόμματος και υποψήφιος πρωθυπουργός των προοδευτικών, Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Ενώ στη συνέχεια πιθανολογείται ότι μπορεί να υπάρξει συνάντηση του Προέδρου με τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.

Σύμφωνα με αναλυτές είναι σαφές ότι η Ιταλία βαδίζει ολοταχώς προς πρόωρες βουλευτικές εκλογές που μπορεί να προκηρυχθούν για τέλη Φεβρουαρίου ή για τις αρχές Μαρτίου.

Ο Μπερλουσκόνι πιέζει να διεξαχθούν μαζί με τις περιφερειακές εκλογές του Μιλάνου και της περιφέρειας Μολίζε, της κεντρικής Ιταλίας, για να περιορίσει, με τον τρόπο αυτό, μια πιθανή εκλογική ήττα.

Θεωρείται επίσης βέβαιο ότι ο Μπερλουσκόνι θα είναι ξανά υποψήφιος πρωθυπουργός του κόμματός του, του «Λαού της Ελευθερίας». Μάλιστα οι εκλογές του κόμματος για την ανάδειξη υποψήφιου πρωθυπουργού του κόμματος που ήταν προγραμματισμένες για τις 16 Δεκεμβρίου, ακυρώθηκαν μόλις ο «μίστερ τιβί» έκανε γνωστή την πρόθεσή του να επιστρέψει στο προσκήνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα