Μείωση των τιμών του φυσικού αερίου ζήτησε από τον Πούτιν ο Σαμαράς

Το θέμα του φυσικού αερίου ετέθη και στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Ρώσος πρόεδρος. Όπως είπε ο κ. Σαμαράς:«Η χώρα μου αυτή τη στιγμή ξεπερνά μια βαθύτατη, επώδυνη ύφεση έξι ετών και οι χαμηλές τιμές ενέργειας από τη Ρωσία είναι ιδιαίτερα καθοριστικές για τη δική μας ανάκαμψη».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι: «Το ρωσικό ενδιαφέρον

για τις ιδιωτικοποιήσεις που κάνουμε στην Ελλάδα είναι, επίσης, πολύ σημαντικό ιδιαίτερα για τους σιδηροδρόμους και για τα λιμάνια μας, ειδικά εκείνο της Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε όμως και στη μεγάλη αύξηση που σημείωσαν οι Ρώσοι τουρίστες στη χώρα μας: «Στο χώρο του τουρισμού έχουμε ήδη να επιδείξουμε πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα με τη Ρωσία, ενώ ο καθένας καταλαβαίνει το πόσο σημαντικό θα ήταν να υπάρξει ένα σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο που θα μπορούσε να αξιοποιήσει τη ζήτηση που προέρχεται από την Ευρωπαϊκή ενδοχώρα για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα».

Ο Ρώσος πρόεδρος από την πλευρά του έκανε αναφορά στην οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα, αλλά και στις πολύ καλές ελληνορωσικές σχέσεις. Όπως είπε: «Συμμερίζομαι την εκτίμηση σας σχετικά με το κοινό μας θεμέλιο -υπόβαθρο πολύ βαθύ ιστορικό και παραδοσιακό- των φιλικών μας σχέσεων. Φυσικά ξέρουμε τις δυσκολίες που περνά τώρα η Ελλάδα».

Ο Βλ. Πούτιν υπογράμμισε ακόμα ότι: «Κατά την περσινή χρονιά οι συναλλαγές οι εμπορικές μεταξύ μας αυξήθηκαν κατά 16%. Πραγματικά είναι εντυπωσιακά τα αποτελέσματα στον τομέα του τουρισμού, 1.200.000 Ρώσοι επισκέφθηκαν τη χώρα σας πέρσι. Υπάρχουν και επενδυτικά σχέδια. Με μεγάλη μου χαρά, με μεγάλη ευχαρίστηση θα συζητήσω μαζί σας οποιοδήποτε θέμα θέσατε στην ημερήσια διάταξη. Και φυσικά ευχαριστώ πολύ για αυτή τη δυνατότητα να συναντηθούμε και να τα πούμε σήμερα».

Τέλος, ο κ. Σαμαράς ευχήθηκε στον Βλ. Πούτιν καλή επιτυχία στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες: «Εύχομαι κάθε επιτυχία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Σότσι. Την χώρα μας στην τελετή έναρξης θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντ. Σαμαράς επανέλαβε την πρόσκληση προς τον Ρώσο Πρόεδρο να επισκεφτεί την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα