Όλες οι αλλαγές στα Σώματα Ασφαλείας

09:43 7/3/2014 - Πηγή: Matrix24

Νέα σελίδα στην οργάνωση και τη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας σηματοδοτεί το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Γραμματείας της Πολιτικής Προστασίας.

-Καταργούνται 6.700 οργανικές θέσεις στην Αστυνομία με την προβλεπόμενη από το νέο νόμο αναδιάρθρωση.

-Κατά 43% λιγότερες δομές στην ΕΛ.ΑΣ.

-Κατά 30% λιγότερες δομές στο Πυροσβεστικό Σώμα

-Κατά

36% λιγότερες δομές στη Γενική Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας.

Πάντως το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας περιλαμβάνει και καλά οικονομικά νέα για τους ενστόλους. Εγκρίθηκε η πληρωμή οδοιπορικών που εκκρεμούν από το 2012, ενώ αλλάζει και το καθεστώς στις πληρωμές εκτός έδρας, διανυκτερεύσεων και οδοιπορικών με αποτέλεσμα να δικαιολογούνται περισσότερα χρήματα.

Πλέον και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου μειώνεται η απόσταση που σήμερα ορίζεται στα 120 χιλιόμετρα για τα εκτός έδρας για όλο το δημόσιο. Πλέον δίδεται η δυνατότητα μείωσης της απόστασης με κοινή υπουργική απόφαση.

Παράλληλα προβλέπεται η καταβολή όλων των χρημάτων για διανυκτερεύσεις και μετακινήσεις προσωπικού που έγιναν από τον Ιούνιο του 2012 ως και τον Δεκέμβριο του 2013.

Ειδικοί Φρουροί στη φύλαξη των σταθμών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Συστήνονται 35 θέσεις ειδικών φρουρών για τη φύλαξη των σταθμών και των εγκαταστάσεων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και 30 θέσεις ειδικών φρουρών στην εταιρία ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοιωννίες Ανώνυμη Εταιρεία.

Επίσης προβλέπεται η σύσταση φαρμακείων για τους αστυνομικούς, καθώς η κρίση έχει πλήξει και την κοινωνική πρόνοια.

Τέλος θεσπίζεται μοριοδότηση των εθελοντών πυροσβεστών που έχουν τουλάχιστον τέσσερα χρόνια εθελοντικής προσφοράς στους διαγωνισμούς για πρόσληψη στην Πυροσβεστική.

Keywords
Τυχαία Θέματα