ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ Ο ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Τα «παρατράγουδα» στην ΕΡΤ επιχείρησε να υποβαθμίσει ο Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας σε όσα είπε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, για «φαινόμενα χειραγώγησης, κομματοκρατίας και γενικευμένης απαξίωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Ο αρμόδιος υφυπουργός δήλωσε πως «Όλες οι πρωτοβουλίες γύρω από την ΕΡΤ

μοναδικό στόχο έχουν να αναδείξουν την κρατική ραδιοτηλεόραση σε πρωταρχικό μέσο ενημέρωσης, ένα μέσο που θα λειτουργεί σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα». Παράλληλα, υποστήριξε ότι «έχουν γίνει ανοίκεια σχόλια από παρουσιαστές της ΕΡΤ για εμένα προσωπικά και την κυβέρνηση και τα δεχόμαστε διότι είμαστε γνήσια φιλελεύθεροι» και πρόσθεσε ότι είναι διατεθειμένος να στείλει τα σχετικά αποσπάσματα στη Βουλή.

Υπήρξε φειδωλός στην απάντησή του, όσον αφορά στις επικρίσεις για προσλήψεις στην ΕΡΤ με κομματικά κριτήρια, σε ειδικές θέσεις θέσεις ειδικών συμβούλων, λέγοντας ότι ο κανονισμός της ΕΡΤ περιγράφει ποιες θέσεις μπορεί να διεκδικήσει η ελεύθερη αγορά, καθώς και ότι γίνεται προσπάθεια να αξιοποιηθεί το προσωπικό ανάλογα με τις ικανότητες και δυνατότητες που έχει.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε τονίσει πως την ίδια ώρα που κινδυνέυει η εργασία 60 συμβασιούχων, η τρικομματική κυβέρνηση προχώρησε με αδιαφανή κριτήρια στην πρόσληψη προσωπικού ειδικών θέσεων και ειδικών συμβούλων, που επιβάρυναν τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ κατά 83.000 ευρώ κάθε μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα