Όλα ανοιχτά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

07:44 6/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Του Βαγγέλη Δουράκη

Οι εκπρόσωποι των δανειστών Πολ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ και Ματίας Μορς χαρακτηρίζουν τουλάχιστον ασαφές το πλάνο των υποχρεωτικών αποχωρήσεων δημοσίων υπαλλήλων, εξέλιξη που άναψε ενδοκυβερνητικές φωτιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα δεν είναι ικανοποιημένη από τον αριθμό των αποχωρήσεων των δημοσίων υπαλλήλων που τους έχει αποστείλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Θεωρεί ότι το πλάνο δεν θα έπρεπε να στηρίζεται σε συνταξιοδοτήσεις και επιόρκους, αλλά σε πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις

για «υποχρεωτικές αποχωρήσεις» δημοσίων υπαλλήλων ή με άλλα λόγια… απολύσεις

Όπως και να έχει όλα τα ζητήματα δείχνουν να είναι ανοιχτά, αφού και όσον αφορά και στο νέο Φόρο Ακινήτων, οι δανειστές μας φαίνεται να θέλουν να «διπλοτσεκάρουν» τα νούμερα, πόσο μάλλον όταν το πακέτο των ισοδύναμων μέτρων για την κάλυψη της απώλειας εσόδων ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, θα συνεκτιμηθεί με τα υπόλοιπα μέτρα που έχει εκπονήσει το οικονομικό επιτελείο για την κάλυψη του δημοσιονομικού «κενού» που υπολογίζεται από την Τρόικα στο τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ.

Η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών έχει μπει για τα καλά στο μικροσκόπιο των δανειστών, καθώς θέλουν να βεβαιωθούν για τις συνέργειες της συγχώνευσης Εθνικής- EUROBANK, επί της ουσίας δηλαδή για το ότι δεν θα χρειαστεί να βάλουν κι άλλα λεφτά για την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Για την Κυριακή το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η νέα συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την Τρόικα, ενώ σήμερα ο υπουργός Οικονομικών θα δει εκ νέου τους εκπροσώπους των δανειστών μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα