«Οι βιαστικοί νεκροθάφτες του ΠΑΣΟΚ θα μείνουν με το φτυάρι στο χέρι»

19:51 2/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Λένε οι εχθροί ότι “το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει, έκλεισε τον κύκλο του, χάθηκε στα μνημονιακά ερείπια”, είπε, ανεβαίνοντας στο βήμα ο Μιχάλης Καρχιμάκης, σημειώνοντας πως αυτά έχουν ξανακουστεί, αλλά διαψεύστηκαν. “Να προσέχουν οι βιαστικοί νεκροθάφτες του ΠΑΣΟΚ και της ιστορίας του γιατί θα μείνουν με το φτυάρι στο χέρι”, είπε, επαναλαμβάνοντας

την ιστορική φράση ότι “το ΠΑΣΟΚ έρχεται από μακριά και πηγαίνει μακριά”.

Θυμίζοντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα μπορούσε να έχει ‘επιστρέψει την χειροβομβίδα’ στον Κώστα Καραμανλή και να προκηρύξει εκλογές, αλλά δεν το έκανε γιατί ‘τα θραύσματα’ θα χτυπούσαν όχι τους μεγαλοκαταθέτες της Ελβετίας, αλλά τους απλούς πολίτες, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ διάλεξε τον δύσκολο δρόμο…

Ο κ.Καρχιμάκης μίλησε για ‘κρεσέντο λάσπης’ που δέχθηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου από εκείνους που σήμερα εφαρμόζουν σκληρές πολιτικές, ‘δείχνοντας’ έτσι τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και για ανευθυνότητα όσων πριν λίγους μήνες υπόσχονταν την κατάργηση του μνημονίου και σήμερα μας διαβεβαιώνουν ότι όλα αυτά θα γίνουν σταδιακά και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας, βάζοντας εμμέσως στο στόχαστρο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Το ΠΑΣΟΚ δεν γεννήθηκε και δεν υπάρχει για να είναι ούτε ο αριστερός ψάλτης του Σαμαρά, ούτε ο δεξιός ψάλτης του ΣΥΡΙΖΑ”¨, είπε ο κ.Καρχιμάκης, τονίζοντας την αυτονομία του κόμματός του διαχρονικά. Χαρακτήρισε δε το συνέδριο ως μία ευκαιρία ανασυγκρότησής του.

Στην ομιλία του, ζήτησε ακόμα από τις τράπεζες να αναλάβουν την ευθύνη τους και τα χρήματα από την ανακεφαλαιοποίηση να πάνε στην αγορά, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για την στάση του Γιώργου Προβόπουλου να μην επιτρέψει -όπως είπε- τον έλεγχο.

Αίσθηση προκάλεσε η αποστροφή του λόγου του κ.Καρχιμάκη προς το προεδρείο λίγο νωρίτερα, όταν τον πίεζε να συντομεύσει τον λόγο του, ότι θα πρέπει να αφήσουν “τον κανονικό γραμματέα ενός κανονικού κόμματος” να μιλήσει, απειλώντας σε περίπτωση που αυτό δεν γινόταν, να κατέβει από το βήμα. Η αιχμή είναι ενδεικτική και των …αισθημάτων του για τον παραγκωνισμό του από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την διάλυση των οργάνων του κόμματος με την ανάληψη της προεδρίας του από εκείνον.

Keywords
Τυχαία Θέματα