Οι Σοσιαλιστές της Ευρώπης στηρίζουν την Ελιά

17:08 8/3/2014 - Πηγή: Matrix24

Hannes Swoboda, επικεφαλής της πολιτικής ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Θέλω να καλωσορίσω όλους εσάς που στηρίζετε το κίνημα και κόμματα της “Ελιάς” στην Ελλάδα, που στηρίζετε τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες στο Ευρωκοινοβούλιο.

Γνωρίζετε ότι πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα επέλεξε τον Μάρτιν Σουλτς ως υποψήφιο των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ευρώπη χρειάζεται αλλαγή. Και η Ελλάδα

χρειάζεται αλλαγή. Και γι αυτό χρειάζεται μια δυνατή σοσιαλδημοκρατική φωνή για να διεκδικήσουμε ένα άλλο είδος οικονομικής στρατηγικής, για ένα άλλο είδος κοινωνικής πολιτικής, ώστε να βοηθηθούν ιδιαίτερα χώρες σε κρίση, όπως η Ελλάδα.

Γνωρίζω ότι πολλοί από εσάς εργάζεστε ώστε να αλλάξει η Ελλάδα, να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, που είναι συχνά δύσκολες, αλλά απολύτως απαραίτητες για να μπορέσει να προχωρήσει η Ελλάδα.

Όμως, η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες σε κρίση, χρειάζεται ισχυρή στήριξη από όλη την Ευρώπη και οι Σοσιαλδημοκράτες δίνουμε αυτή τη στήριξη. Γι αυτό λοιπόν είναι πολύ σημαντικό να έχουμε όσους περισσότερους από εσάς ως εταίρους, ως συνεργάτες σε αυτόν τον διάλογο και φυσικά με μια δυνατή εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο στις επόμενες ευρωεκλογές στα τέλη Μαΐου.

Alfredo Perez Rubalcaba, Γενικού Γραμματέα PSOE

Είμαι Ισπανός. Δηλαδή είναι ένας Ευρωπαίους του Νότου. Και γνωρίζω πολύ καλά τι νιώθουν οι Έλληνες πολίτες. Και κυρίως γνωρίζω καλά τι χρειάζονται οι Έλληνες πολίτες. Χρειάζονται μια αλλαγή της πολιτικής στην Ευρώπη. Γιατί δεν ευθύνεται η Ευρώπη για την καταπίεση, τις αδικές, την πρόκληση της δυστυχίας. Ευθύνεται η συγκεκριμένη πολιτική της ευρωπαϊκής δεξιάς. Κι αυτό που λείπει για την αλλαγή αυτής της πολιτικής είναι μια δυνατή κεντροαριστερά που να μπορεί να πει στους Έλληνες, τους Ιταλούς, τους Πορτογάλους, τους Ισπανούς πολίτες ότι η Ευρώπη διαφέρει, ότι η Ευρώπη είναι άλλο πράγμα. Ότι για να επανακτήσουμε της αξίες της Ευρώπης πρέπει να αλλάξουμε πρώτα τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την Ευρώπη και κυρίως πρέπει να αποκαταστήσουμε μια ευκαιρία, ένα μέλλον για τις πατρίδες μας, για την Ελλάδα, για την Ιταλία, για την Ισπανία. Εύχομαι καλή συνδιάσκεψη, καλή τύχη και αισιοδοξία.

Sergei Stanishev, Προέδρου του ΕΣΚ

Θα ήθελα να χαιρετήσω ένθερμα τη συνδιάσκεψη και το ΠΑΣΟΚ, το αδερφό μας κόμμα στη σοσιαλδημοκρατική οικογένεια της Ευρώπης και να ευχηθώ κάθε επιτυχία και εποικοδομητικές εργασίες. Ξέρω ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι εύκολη, ιδιαίτερα όταν είσαι στην κυβέρνηση, λόγω των όρων που έχουν επιβληθεί από την τρόικα στην ελληνική οικονομία, τους ελληνικούς θεσμούς και τον ελληνικό λαό. Όμως, ακολουθείτε μια υπεύθυνη πολιτική.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό που κάνετε τώρα, που προσπαθείτε να φέρετε κοντά αριστερές και κεντροαριστερές δυνάμεις. Γιατί η ενότητα μιας οικογένειας, η ενότητα των ανθρώπων και των πολιτικών δυνάμεων που μοιράζονται τις κοινές αξίες της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της ισότητας, έχει μεγάλη σημασία.

Η μάχη που έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη, σε κάθε χώρα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για τις ευρωεκλογές, είναι ιστορικών διαστάσεων. Αυτές οι ευρωεκλογές θα αφορούν στην αλλαγή. Επιθυμούν οι Ευρωπαίοι το υπάρχον status quo που εκπροσωπεί το Λαϊκό Κόμμα, οι συντηρητικοί στην Ευρώπη μέσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και σε εθνικό επίπεδο; Ή μήπως θέλουν αλλαγή;

Η μόνη οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά βιώσιμη και αξιόπιστη αλλαγή εκπροσωπείται από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.

Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες της συνδιάσκεψης.

Antonio Gose Seguro, Γενικού Γραμματέα του Πορτογαλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος PS

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η Ευρώπη χρειάζεται τους Προοδευτικούς και την Δημοκρατική Αριστερά. Δεν λέμε απλά και μόνο λόγια αλλά κάνουμε προτάσεις. Προτάσεις συγκεκριμένες που δίνουν λύσεις στα προβλήματα των ανθρώπων και που ανταποκρίνονται κατά βάση στην ανάγκη για δημιουργία θέσεων εργασίας. Η απασχόληση είναι η βασική μας προτεραιότητα. Χωρίς απασχόληση δεν υπάρχει εξέλιξη των ανθρώπων, δεν υπάρχει αξιοπρέπεια. Και σήμερα στην Ευρώπη υπάρχουν πολλά άτομα, εκατομμύρια Ευρωπαίοι, στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία και σε άλλες χώρες, που έχουν ανάγκη πολιτικές που προωθούν καλύτερες κοινωνικές συνθήκες. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη πολιτικές που βοηθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη, που χρειάζονται πολιτικές που βοηθούν στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Στέλνω μια αγκαλιά φιλική και αδερφική στο ΠΑΣΟΚ και στην ηγεσία του και εύχομαι να κάνει τη διαφορά σε αυτές τις εκλογές. Συγχαρητήρια για τη συνδιάσκεψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα