Οι νέοι «σκιώδεις υπουργοί» της ΔΗΜΑΡ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ενημέρωσε τα μέλη του οργάνου για τις ως τώρα συναντήσεις και διεργασίες που έχουν γίνει προκειμένου να διευρυνθεί το κόμμα και να συγκροτηθεί ένα μετωπικό εκλογικό σχήμα για τις Ευρωεκλογές και όχι μόνο. Εξάλλου, ο Φώτης Κουβέλης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, υπογράμμισε ότι οι Ευρωεκλογές έχουν μεγάλη σημασία για την Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ σύμφωνα

με πηγές της ΔΗΜΑΡ, το κόμμα «θα επιχειρήσει να συνδέσει το ελληνικό ζήτημα με τις γενικότερες ευρωπαϊκές προοπτικές και θα επιμείνει στην κατεύθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

Προεκλογική δραστηριότητα

Παράλληλα, στη συνεδρίαση της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής, ο νέος γραμματέας Θανάσης Θεοχαρόπουλος εισηγήθηκε έναν προγραμματισμό δράσης στο δρόμο προς τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου, ενώ αποφασίστηκε να προωθηθεί το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία. Σε ό,τι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με ενημέρωση από κομματικούς παράγοντες, «θα επιδιώξει συμπαρατάξεις στη βάση προγραμματικών συμφωνιών, που θα αποτυπώνουν μια προοδευτική και δημοκρατική αντίληψη για τα κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα της περιφέρειας και την έξοδο από την κρίση». «Οι δημοτικές εκλογές πρέπει να αναδείξουν άξιους και ικανούς Δημάρχους, καθώς και Δημοτικά Συμβούλια, στη βάση αυτοδιοικητικών προγραμμάτων», τονίζει η Αγίου Κωνσταντίνου.

«Σκιώδης» κυβέρνηση

Τέλος, στη συνεδρίαση αποφασίστηκαν οι αρμοδιότητες των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, με αποτέλεσμα να έχει πλέον η ΔΗΜΑΡ το δικό της «σκιώδες υπουργικό συμβούλιο», ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης κράτησε το χαρτοφυλάκιο της ευρωπαϊκής και της Εξωτερικής Πολιτικής. .

Η αρμοδιότητες κάθε στελέχους είναι οι εξής:

Keywords
Τυχαία Θέματα