ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Μια γιατρός, γνωστή στο συνδικαλιστικό χώρο και ένας πολιτευτής είναι οι νέοι γενικοί γραμματείς του Υπουργείου Υγείας.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Στην απόφαση αντικατάστασης των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου Υγείας ο πρωθυπουργός επέλεξε έναν πολιτευτή της ΝΔ αλλά και μια γνώριμη του χώρου της Υγείας, συνδικαλίστρια και μέχρι πρότινος Περιφερειάρχης Υγείας, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τον Πελοπίδα Καλλίρη, που αναλαμβάνει τον τομέα των Νοσοκομείων και των οικονομικών της Υγείας και για τη Χριστίνα Παπανικολάου, πρώην

πρόεδρο Νοσοκομειακών Γιατρών της Αθήνας, που αναλαμβάνει τη Δημόσια Υγεία.

Ο τελευταίος τομέας ήταν αρμοδιότητα του Α. Δημόπουλου, ο οποίος αναμένεται να παραμείνει στο υπουργείο Υγείας έως τα μέσα Αυγούστου μετά από σχετικό αίτημα του Ανδρέα Λυκουρέντζου και έως ότου, φυσικά, αποχωρήσει η τρόικα.

Ο  Πελοπίδας Καλλίρης είναι πολιτευτής της ΝΔ και γεννήθηκε το 1963 στο Βραχάτι της Κορινθίας. Σπούδασε στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Από το 2005 είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, ενώ το Μάιο του 2008 ορίστηκε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του, θέση στην οποία επανεκλέχθηκε το 2011. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλή και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οικονομικής Κοινωνικής Επιτροπής.

Η Χριστίνα Παπανικολάου  είναι επικεφαλής της Β Υγειονομικής Περιφέρειας και
γεννήθηκε το 1952. Είναι γιατρός Βιοπαθολόγος, έχει διατελέσει Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ της Ένωσης των νοσοκομειακών γιατρών της Αθήνας και του Πειραιά δηλαδή, υπήρξε Γενική Γραμματέας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης, Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, μέλος του Δ.Σ. του «Θριασίου» και είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ετικέτες:

Keywords
Τυχαία Θέματα