Οι νέες κολεξιόν των Ντιόρ, Τζιανμπατίστα Βάλι και Ίρις Βαν Χέρπεν στο Παρίσι

21:07 3/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Η φετινή κολεξιόν παρουσιάστηκε στο παρισινό Invalides και οι εικόνες που προβάλλονταν στους τοίχους αποτύπωναν το πνεύμα των νέων δημιουργιών. Μοντέλα από την Ασία και την Αφρική εναλλάσσονταν με εξωτικά κόκκινα λουλούδια. Με μόλις ένα χρόνο στο τιμόνι του 70χρονου οίκου μόδας, ο Σίμονς κατάφερε, με αυτοπεποίθηση, να ανοίξει νέους δρόμους για τον Ντιόρ και να μην φοβηθεί τη βαριά κληρονομιά που φέρει η γαλλική φίρμα.

Στο Γκραν Παλέ, ο Τζιανμπατίστα Βάλι παρουσίασε τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, την καινούργια του κολεξιόν, καταφέρνοντας για άλλη μια φορά να συγκεντρώσει τα εγκώμια των πολυάριθμων

οπαδών του. Τολμηρές αλλά και καινοτόμες προτάσεις συνέθεσαν ένα σόου που ανέδειξε μία από τις καλύτερες κολεξιόν υψηλής ραπτικής για το επόμενο φθινόπωρο – χειμώνα. 39 διαφανείς δημιουργίες σε γκρι παλ, υπόλευκα, απαλά κόκκινα και αναγεννησιακά μπλε χρώματα, εντυπωσίασαν το κοινό που συνέρρευσε στην εκδήλωση. Μια σειρά από κομμένα μεταξωτά φορέματα με λουλουδάτα κεντήματα έδωσαν έναν αέρα κομψότητας και χάρης στη νέα ενότητα ρούχων. Τα λουλούδια αποτελούν το αγαπημένο μοτίβο του σχεδιαστή, ο οποίος πιστεύει ότι αυτά είναι που γοητεύουν τόσο πολύ το φανατικό κοινό του.

Τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, παρουσίασε τη νέα κολεξιόν της για το φθινόπωρο και το χειμώνα του 2013-14 και η ολλανδή σχεδιάστρια Ίρις Βαν Χέρπεν. Η παρουσίαση της νέας συλλογής έγινε στο Παλέ ντε λα Ντεκουβέρτε στο Παρίσι. Η δημιουργός είναι πασίγνωστη για την ενσωμάτωση στα ενδύματα που σχεδιάζει, επιστημονικών τεχνικών, όπως τρισδιάστατα τυπώματα και κοπή ρούχων με λέιζερ. Η νέα κολεξιόν είχε τον τίτλο «Wilderness embodied» και αφορούσε τη φύση και το έρημο τοπίο. Πρόκειται για μεταλλικές δημιουργίες-κελύφη που είναι φτιαγμένες με μαγνήτες και δίνουν μια αίσθηση κινούμενων γλυπτών. Ήταν μια παρουσίαση που εντυπωσίασε με την πρωτοτυπία της, δίνοντας μια εικόνα για το πώς μπορεί να είναι η μόδα του μέλλοντος.

Πηγή: http://gr.euronews.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα