Οι μάρτυρες …ψευδομάρτυρες υπεράσπισης του Μπερλουσκόνι

Όπως έγραψε σήμερα η εφημερίδα του Μιλάνου Κοριέρε Ντέλα Σέρα, σε τρεις μήνες πρόκειται να παραδοθούν επίσημα στην εισαγγελία της ιταλικής συμπρωτεύουσας οι καταθέσεις των 32 μαρτύρων υπεράσπισης του Μπερλουσκόνι στην υπόθεση αυτή. Την ίδια ημέρα ή τις αμέσως επόμενες θα σταλούν αυτόματα ισάριθμες κλήσεις σε απολογία για ψευδομαρτυρία. Πρόκειται κυρίως για διάφορες καλλονές που υποστήριζαν ότι στην βίλα του Άρκορε, οργανώνονταν μόνον πολυτελή δείπνα και δεν υπήρξε ποτέ καμία ερωτική συνεύρεση του Μπερλουσκόνι με κάποια τις προσκεκλημένες.

Η κλήσεις σε

απολογία είναι μια επιβεβλημένη πράξη, λόγω του περιεχομένου της δικαστικής απόφασης, αν και δεν είναι βέβαιο ότι οι μάρτυρες σε αυτή την «μητέρα όλων των δικών» θα διωχθούν ποινικά, γράφει η Κοριέρε ντέλα Σέρα. Οι έρευνες αναμένεται να επικεντρωθούν στις καταθέσεις των νεαρών γυναικών στις οποίες αναφέρεται ότι «δεν έλαβαν ποτέ χρηματικά ποσά από τον Μπερλουσκόνι για να πάρουν μέρος στα πάρτι» που οργάνωνε. Από σειρά τηλεφωνικών υποκλοπών προέκυψε το ακριβώς αντίθετο.

Μένει να εξακριβωθεί, τέλος, αν η καταβολή μηνιαίου «βοηθήματος» σε πολλές από της κοπέλες που συμμετείχαν στις βραδιές των πάρτι από μέρους του μεγιστάνα του Τύπου και πρώην πρωθυπουργού μπορεί να θεωρηθεί από την εισαγγελία του Μιλάνου το κίνητρο της ψευδομαρτυρίας που τους αποδίδεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα